Hypotheek en Huurvrij leven? Zo doe je het!


Hi allemaal! Voor jonge mensen zoals ik is het lastig op de woningmarkt. En dat is een understatement. Laat ik even mijn persoonlijke situatie schetsen: 27 jaar, getrouwd en ik woon in een huurhuis in de vrije sector. Voor een sociale huurwoning is een wachtlijst van 10 jaar. Voor een hypotheek verdienen we te weinig. Er zit dan niks anders op dan zitten waar je zit. Of toch niet?

Ik heb lang gedacht aan vroeger. Toen het allemaal niet zo lastig was om een hypotheek te kunnen krijgen. En dat de lijst voor een sociale huurwoning maximaal 2 jaar was. Als je niet te kieskeurig was, kon je misschien al meteen onderdak krijgen. Maar ik ben nog redelijk jong. Een millennial in een tijdperk waar het tij 180 graden gekeerd is. Wat kun je dan het beste doen? Omdenken!

Hypotheek en huurvrij leven

Omdenken is precies wat de huiseigenaren in de Netflix serie ‘How to live Mortgage Free with Sarah Beeny’ doen. De meest onorthodoxe woningen komen aan bod waarbij er geen hypotheek of huur betaald hoeft te worden. Bij een enkele oplossing, een paar tientjes per maand voor bijvoorbeeld een vaarbewijs. De meest geniale woningen komen aan bod. Dit zijn enkele voorbeelden van deze (te) gekke woningen:

  • Een woonboot
  • Containerwoningen
  • Goedkope prefab woningen
  • Terrein ontwikkeling in samenwerking met de gemeente
  • Landbouwtrailers
  • Garages
  • Tinyhouses
  • Een omgebouwde bus

investeren

Dit en nog meer innovatieve ideeën komen in de Netflix serie aan bod. Ook geven ze je tips hoe je snel je hypotheek kunt afbetalen en geld kunt besparen. De serie is een echte must-see om inspiratie op te doen. Ik heb een paar afleveringen gekeken en ik ben helemaal om. Dit wil ik ook! Al is het maar tijdelijk om meer geld te sparen. Een ding valt me wel op: voor de meeste huur/hypotheekvrij projecten moeten de eigenaren een investering doen. Dit is ook logisch, want voor niks gaat de zon op. Voor sommige woningen minder, voor de ander wat meer. Men doet het verbouwen van de onorthodoxe woningen eigenhandig en bespaard daar ook geld mee.

Leven op een woonboot

Een vrouw kocht een schip en had slechts een fractie van de investering bij elkaar. Ze kocht de boot en met het geld dat ze bespaarde aan huur, kon ze de boot in stapjes opknappen. Uiteindelijk is het echt een mooi paleisje geworden in het hart van Londen, waar de huizenprijzen je ergste nachtmerrie zijn. Met een investering van een jaar huur, woont ze nu helemaal gratis in het centrum. Dat wil ik ook! Ik moet nog even bedenken welke optie bij mij past, wat de opties bij de gemeente zijn en hoe ik de investering bij elkaar krijg. Wish it, Dream it, Do it! Wordt vervolgt….

Recent Posts