Goedkoop kleding kopen per kilo? Zo werkt het!


kilo

Struin jij ook altijd de rekken af naar een origineel kleding stuk? Het liefst ook nog eens voor een fijn prijsje? Dan kan ik jou met deze blog wellicht een plezier doen. Ik ga vandaag mijn ervaring delen met het kopen van toffe vintage kleding voor een kiloprijs. Dat klop, het gewicht van je aankopen bepaald het eindbedrag.

Morgen is het weer zo ver. Een uitje dat ik 1x per jaar plan. Meestal in de herfst omdat ik dan vaak opzoek ben naar originele leuke truien waar je jezelf helemaal in kunt verstoppen. Ook warme winterjassen kun je in de kilo sale vinden. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Ik vertel je mijn ervaring!

Vintage kilo sale

Mijn laatste bezoekje aan een vintage per kilo sale was in Maastricht. Er vonden twee verkopen plaats. Een in de oude brandweerkazerne in de stad, en een in een oude fabriek vlak bij het station. Op locatie zal een enorme collectie aan vintage kleding worden uitgestald. Je kunt de rekken afstruinen naar een koopje. Bij aanvang kan het zijn dat jij je tas moet opbergen en soms een kleine entree fee moet betalen. Dit is niet altijd het geval. De sale waar ik morgen naartoe ga heeft gratis entree. Dat is mooi meegenomen!

Zo werkt het

Als de sale begint ben ik meestal al een half uur van te voren paraat. Er staan al vaak 10-20 mensen klaar om te shoppen, dus je kunt nog even gezellig kletsen. Als de deuren open gaan haasten de wachtende zich naar de verkoophal om het beste koopje te scoren. Het is verstandig om een strategisch plan op te zetten. Wat wil je graag hebben? Ga je voor een jas? Dan zou ik als eerste naar de jassen sectie gaan. Stel je voor dat iemand jouw droomjas net voor jouw neus weg neemt? Vervolgens ga je de categorieën per preferentie af. Ik neem eerst altijd een kijkje bij de jassen, vervolgens bij de truien en dan de rest. Als laatste maak ik nog een rondje en kijk ik ook even op de herenafdeling. Vorige keer heb ik ook een groot vintage schapenvel voor een prikkie gescoord. Mooie decoratie voor in de woonkamer! Aan de kassa zal het gewicht van jouw aankopen worden bepaald. Je betaald vaak €15,00 per kilo. Als je dus een jas, een legging, twee truien en drie shirts voor 2,5 kilo koopt, heb je dus een nieuwe garderobe voor slechts €37,50!

Tweedehands kleding

Veel mensen denken bij vintage aan muffe tweedehands kleding. Natuurlijk, de kleding is ooit al eens gedragen, maar altijd in uitstekende staat! Je kunt het echt niet vergelijken met de afgewassen pillende kledingstukken die je vaak bij de kringloopwinkel kunt vinden. De kwaliteit van deze kledingstukken is beter dan menig shirtje van de H&M of Zara, en dus erg duurzaam. Dat is voor mij de reden om eens per jaar een tripje naar de vintage kilo sale te plannen.

Wil jij nou ook naar een Vintage kilo sale? Zoek via de Facebook zoekfunctie naar een event in een stad bij jou in de buurt. Deze kilo sales worden wekelijks of maandelijks in een andere grote stad georganiseerd. Zoek dus even de data op voor een sale event bij jou in de buurt!

Recent Posts