Kleine dingen die veel geld kunnen besparen!


image-2017-07-04

We zijn altijd op zoek naar de goedkoopste manier van leven, terwijl we zo min mogelijk willen inleveren van de dingen die we leuk vinden. Vaak kijken we alleen maar naar de grotere dingen waar we op kunnen besparen zoals huur en energiekosten, maar er zijn ook heel veel kleine aanpassingen die je kunt doen die veel geld besparen!

Je herkent je vast in deze situaties waarbij je zonder dat je het door hebt veel geld uitgeeft aan kleine onnodige dingen. Pas deze tips toe in je dagelijkse leven en je zult veel geld besparen op de lange termijn!

Koop een dopper

Een dopper (of elk andere hervulbare fles) is een kleine investering, maar kan op lange termijn veel geld besparen! Je zorgt er namelijk voor dat je nooit meer een plastic flesje water hoeft te kopen. (Bijna) overal is er wel gratis kraanwater beschikbaar, bijvoorbeeld in de wc. Elke dag een flesje water van €0,50 kan op lange termijn toch oplopen!

Maak prepmeals

Maak op zondag een (lekkere) maaltijd klaar die je kan verdelen over porties voor de hele week. Zo hoef je geen voedsel in de kantine meer te kopen, maar heb je gewoon je eigen maaltijd. Tip: wanneer je er voor zorgt dat het een lekker maaltijd is (ipv de standaard boterhammen), zul je veel minder snel in de verleiding komen om iets lekker te gaan halen in de kantine of op station.

Sportschool met rittenkaart

Kijk eerlijk naar jezelf. Haal je je sportabonnement er echt uit? Als het antwoord nee is, kun je beter opzoek naar een sport- of dansschool in de buurt met een rittenkaart. Dit is een systeem waarbij je een kaart koopt voor een aantal keer toegang tot de sport- dansschool. Dit betekent dat je alleen betaald als je ook echt gaat, handig!

Nooit boodschappen doen met honger

Eten en drinken is waarschijnlijk een van onze grootste uitgaves. Helaas ook één waar er veel verleidingen op de weg liggen. Ga dus nooit met honger naar de supermarkt! Dit zorgt ervoor dar je eerder in de verleiding komt iets te kopen wat je niet nodig hebt.

Vries eten in

Zeker als je alleen bent, komt het vaak voor dat je te veel kookt. Voor één persoon koken is erg moeilijk. Gelukkig hoeft je niet alles weg te gooien maar kun je het gewoon invriezen voor de volgende keer! Wanneer je het invriest kan het niet snel bederven en kan je het dus bewaren zo lang je wilt!

Pin je weekbedrag

Heb je een weekbedrag voor jezelf? Pin deze dan aan het begin van de week. Op deze manier wordt je met je neus op de feiten van je uitgavepatroon gedrukt. Helaas is het soms niet meer overal mogelijk om contant te kunnen betalen. Hou daarom een klein bedrag als ‘nood’ op je pinpas. Zo kom je ooit voor vervelende situaties!

Hopelijk ben je je wat meer bewust geworden van de kleine uitgaves die je (waarschijnlijk) onbewust doet!

Recent Posts