Zo koop ik strategisch en goedkoop tijdens de Sale!


Je kunt er niet meer om heen: In de winkelstraat is er overal uitverkoop. Niet alleen in de fysieke winkels is er afgeprijsd, ook in webwinkels kun je rond deze periode kleding met interessante kortingen kopen. Vandaag deel ik mijn favoriete sale adresjes en mijn koop strategie! 

Dit is de periode om nieuwe schoenen, een winterjas of een lekkere warme trui te kopen. In de sale, die meestal rond 2e kerstdag begint, kun je jouw hart ophalen. Een ding is zeker: Hoe verder de uitverkoop vordert, hoe hoger de kortingen zijn. Dit betekent vaak ook dat het aanbod slinkt. Kun je dus het beste in het begin of aan het einde van de sale kopen? Het antwoord: Koop op diverse momenten in de sale!

Het begin van de Sale

In het begin van de sale zie je vaak de eerste collecties van de herfst terug. Vooral H&M heeft hier een handje van. Alles wat je in september in de rekken kon vinden, is nu afgeprijsd. Het begin van de sale is het uitgelezen moment om te oriënteren en de buitenkansjes te scoren. Leuke schoenen, jassen etc. Sommige producten vind ik in deze fase van de sale nog duur. Daarom laat ik ze nog even hangen. Wie weet kun je deze een paar weken later met een hogere korting kopen. Toch heb ik voor €25,- een hele mooie manteljas bij Primark gevonden.

Het midden van de Sale

In de 2e week van januari begint het voor mij pas écht interessant te worden. Sommige winkels hebben overblijvertjes, terwijl andere winkels nog genoeg aanbod hebben. De wintercollectie is nu écht afgeprijsd en de herfstcollectie heeft vaak een hogere korting gekregen. Dit is het moment dat je moet profiteren, maar let op; Hou een beetje budget over voor de finale sale

De finale Sale

Weken lang heb je bepaalde items in de gaten gehouden en eind januari – begin februari is het tijd voor de finale sale. Alles moet weg en winkels hebben fantastische acties. Zo heb ik een paar favoriete adresjes:

  • Everything5Pounds.com | Eind januari is er 2,99 sale! Alles écht alles in de sale is dan 2,99
  • C&A | 3 kledingstukken uitzoeken 1 betalen. Dit en hoge kortingen
  • H&M | 50% extra korting bovenop de sale prijs
  • Diverse winkels: Sale loopt op tot wel 70% – 90%!
  • Ook sommige kringloopwinkels doen kleding met korting weg

Goedkope winkels in Nederland

Veel mensen willen besparen op hun aankopen. Daarom zijn er een aantal fijne budget- of salewinkels in ons land. Wij maakten een lijstje met Goedkope (web)winkels die je misschien nog niet kende! En de Action staat er niet bij, want die kennen we natuurlijk allemaal wel 😉

Recent Posts