Krijg een platte buik door Stomach Vacuuming!


Hi loavies! Vandaag las ik op het magische web een artikel dat zodanig mijn aandacht trok, dat ik er zelfs over moet schrijven! Ik las namelijk op de site van Elle een artikel over een nieuwe trend, genaamd stomach vacuuming. Dit is een ademhalingstechniek die je een platte buik zou bezorgen, zonder jezelf in het zweet te werken! Zo’n ongelofelijk verhaal vraagt om wat opheldering toch!?

Zoals je in de beschrijving hebt kunnen lezen ga ik wat vertellen over de stomach vacuum exercise trend. Je zou namelijk een platte buik kunnen krijgen door wat simpele ademhalingsoefeningen. Kan dit? Dat zou wel koel zijn. Ik bedoel; Tooh-dah-loo Basic fit!

Dus ik ging op zoek en kwam via het web al snel bij verschillende bodybuild sites uit. Deze stomach vacuuming oefening schijnt dus bekender te zijn in deze scene. Het zou niet alleen voor een platte buik zorgen, maar ook voor een six pack? Holy canoli!

Dus hoe zit dat nou?

Oké, het is dus zo dat als je jouw buik vacuüm trekt door middel van deze ademhalingsoefening, je de inwendige buikspieren traint. Dit zou dé manier zijn om op korte termijn een strakkere taille te creëren. Sommigen praten zelfs over 4 cm in 2/3 weken!  Wat te doen?

  1. Ga rechtop staan met je handen op je heupen en je voeten een klein beetje uit elkaar.
  2. Adem zoveel mogelijk lucht via de neus naar binnen en houdt je adem voor circa 20 seconden in. Pers tijdens de oefening je lichaam samen en probeer je navel zover mogelijk in te trekken.
  3. Na deze 20 seconden blaas zoveel mogelijk lucht naar buiten.

Ook mogelijk: Door blijven ademen terwijl je jouw buik vacuüm trekt. In dit filmpje wordt de techniek voorgedaan.

Op forums las ik dat geadviseerd word dit een aantal keer per week te doen in verschillende sets. Als je de oefening een beetje onder de knie hebt werd verteld dat je ook 40 seconden of 60 seconden je adem kan inhouden. (Niet aan te raden als je conditie level; ‘Vis op het droge’ hebt)

Mijn ervaring

Ik heb de oefening een stuk of drie keer opnieuw moeten doen omdat er een hoestaanval kwam opzetten, op het moment dat ik alles vacuüm probeerde te trekken. Bij poging drie lukte het zowaar en hield dit 20 seconden vol. Simpele oefening? Jaa, en nee. Jaa; omdat je het overal gemakkelijk en snel kunt doen. Nee; het vergt veel van je buikspieren. Je kunt duidelijk merken dat deze aan het werk worden gezet. En lol .. ik had s’ avonds spierpijn na 3×20 seconden. Je zult natuurlijk niet meteen resultaat zien, maar ik ben wel van plan deze oefening vol te houden aangezien de fysieke spierpijn wel aangeeft dat je daadwerkelijk bezig bent met trainen. Ik hou jullie op de hoogte!

Q: Doe jij al aan stomach vacuuming exercises?

Recent Posts