7 hacks om langer van je kaars te genieten!


Met dit koude en regenachtige weer steek ik super graag kaarsjes aan. Het is gezellig en het ruikt ook nog goed als het geurkaarsjes zijn! Vandaag deel ik met jullie mijn (soms vanzelfsprekende) life hacks om langer en meer van je kaars te kunnen genieten.

Handige tips om langer van je kaars te genieten!

Voorkom dat je kaarsen beginnen druipen en leg ze een uurtje in zoutwater.

Over zout gesproken: leg wat zout op de kaars zelf. Dit zorgt ervoor dat ze veel langer meegaat, zelfs langer dan de brandtijd die op de verpakking staat!

Heb je toch kaarsvet gemorst op een onderlegger? Leg deze dan een tijdje in de diepvries of verwarm het met warm water alvorens je het vet verwijdert.

Knip de pit van een kaars voor het aansteken tot op enkele millimeters af. Dan blijft de vlam mooi stil.

kaarsen2

Kaarsenvet in het tapijt of op kleding? Leg er keukenpapier op en strijk er voorzichtig met een niet te warm strijkijzer overheen totdat het vet is opgenomen in het papier.

Het is zo zonde om een kaars te moeten weggooien omdat enkel de randen nog rechtstaan. Laat daarom de kaars de eerste keer zo lang mogelijk branden, zodat de hele toplaag brandt. Blaas ze pas uit wanneer alle randen vloeibaar zijn geworden. De volgende keren brandt ze netjes recht verder, zonder de zijkanten over te slaan.

Heb je ook veel geurkaarsen in een afsluitbare pot zoals die van Yankee Candle? Bekijk dan zeker even deze handige tip van Aranka zodat je geen randen krijgt in de pot en je geliefde geurkaars mooi opbrandt!

Hopelijk help ik je met deze tips weer een eindje op weg. We houden immers toch allemaal wel van het aansteken van kaarsen tijdens de koude dagen? Let goed op als je een kaars aansteekt en laat deze nooit onbewaakt achter!

 

Recent Posts