Zo geef jij jouw kledingkast een lente detox!


lente detox

We hebben al enkele warmere dagen gehad maar de overgang van de winter naar de lente komt toch best traag op gang. Om je nog meer te laten uitkijken naar de heerlijke lente moet je natuurlijk wel voorbij al die dikke wintertruien kunnen kijken in je kleerkast! Check zeker onze tips om te weten hoe je een lente detox het beste aanpakt.

We kennen het allemaal wel: dat kleedje had je aan op je eerste werkdag, die t-shirt heb je van een vriendin gekregen, en ga zo maar door. Aan elk kledingstuk hangt mogelijks wel een herinnering. Toch moet je tijdens de lente detox leren afscheid nemen van je oude kleding! Daarom kan je het best je kleding onderverdelen: houden, weggooien en verkopen/weggeven.

Houden

Je zou denken dat dit het makkelijkste is maar dat is het niet! Je mag enkel de stukken houden die je op dit moment vaak aandoet.

Weggooien

Het is pijnlijk om die skinny jeans die gescheurd is aan je billen weg te gooien maar je gaat ze nooit meer kunnen aan doen. Hetzelfde met vlekken die je niet meer uit kledingstukken krijgt; gooi deze weg! Ze nemen alleen maar onnodige plaats in.

Verkopen/weggeven

Leg jezelf een deadline op van een jaar. Alles wat je het laatste jaar niet meer hebt aangehad maar die wel nog goed zijn kan je dan bijvoorbeeld verkopen of weggeven. Hou hier rekening met de boosdoeners ‘ik doe het misschien ooit nog aan’ of ‘het wordt ooit terug mode’. Nope, je hebt het al een jaar niet meer aan gehad, tijd om afscheid te nemen.

Orde en netheid als lente detox

Nu je kleerkast helemaal leeg is kan je deze best even proper maken. Dit kan je gewoon doen met een licht vochtige doek, zodat het stof verdwijnt. En nu kan de netheid terug komen in je kleerkast. Bedenk voor jezelf een structuur. Hang alles bijvoorbeeld per gelegenheid, per soort of misschien zelfs per kleur. Plooi al je t-shirten terug netjes op en kijk of je sommigen dingen niet beter ophangt omdat ze bijvoorbeeld te snel kreuken. Eens je een logica hebt gevonden is het natuurlijk wel de bedoeling dat je je hier ook aan houdt.

Je gaat nu niet alleen nog meer zin krijgen in de lente, je gaat het ook erg fijn vinden dat je niet 10 minuten je kast overhoop moet gooien om dat 1 leuke topje te vinden 😉

 

Recent Posts