Low budget – back to school tips & tricks!


image-2017-08-25

Deze week begint het weer: we mogen weer naar school. Aan de ene kant heel fijn, wan je hebt weer een vast ritme én je bent minder geld kwijt dan in de vakantie. Aan de andere kant is het natuurlijk niet fijn weer vroeg op te staan en niet te kunnen doen. Bekijk het positief! Dit is namelijk de ideale tijd om te beginnen met (be)sparen. Hier wat tips om jou de eerste paar weken op school door te laten komen met een klein budget!

Wanneer je een hele dag op school zit, hoef je in principe niks uit te geven. Zeker als je nog thuis woont kun je veel besparen. Woon je op jezelf? Ook geen probleem. Hierbij een rijtje met tips die jou kunnen helpen om de eerste paar weken van je school door te komen!

Neem emergency snacks mee

Waarschijnlijk neem je vaak al lunch mee naar school. Super goed, want zo ben je niet elke pauze bakken met geld kwijt, maar als nog kan het fout gaan. De geuren uit de kantine kunnen je namelijk érg verleiden wanneer je honger hebt. Neem dus altijd emergency snacks mee in je tas. Een appel, een lekkere koek of een extra boterham kunnen je honger onderdrukken en ervoor zorgen dat je je geld niet aan eten verspilt!

Bepaal een week budget

Bepaal één weekbudget voor jezelf die je puur en alleen voor school hebt. Bereken bijvoorbeeld hoeveel je kwijt bent aan je lunch en andere dagelijkse uitgaves. Nog budget over? Dan mag je op vrijdag best iets extra’s kopen! Zo niet? Pech! Volgende week beter.

Action is je beste vriend!

Ook al denk je dat je je schoolspullen perfect hebt ingekocht, er zullen altijd dingen zijn die je vergeten bent. Ren dan niet naar de eerste de beste Bruna, maar wacht tot je meer tijd ver hebt om naar de Action te gaan. Hier zijn namelijk het hele jaar door goede schoolspullen te verkrijgen.

Investeer in een goede agenda

Je agenda is je best vriend op school. Je hebt natuurlijk niks aan een agenda die half uit elkaar valt of eentje waar je niet genoeg ruimte hebt. Op schriften, pennen en andere kantoorspullen kun je besparen (action!), maar een goede agenda is key! Neem dus het geld dat je bespaard hebt op je andere schoolspullen en investeer deze in de agenda die je echt wilt hebben.

Have fun at school!

Recent Posts