Deze low-budget tips helpen je ruimte besparen in je slaapkamer!


image-2017-07-03

Als student moet je vaak genoegen nemen met een kleine slaapkamer. Dan is het wel zo fijn dat je al de spullen die je nodig hebt, kwijt kunt in je kamer. Dit is soms wel eens moeilijk, maar met deze tips moet het zeker lukken!

We willen niet alleen allerlei spullen kwijt in onze kamer, we willen ook nog eens een (soort van) opgeruimde kamer. Gelukkig heb je niet veel geld nodig om dit beide te bereiken!

Deze low-budget tips helpen je ruimte besparen in je slaapkamer!

Dubbel checken

Je wilt waarschijnlijk veel spullen kwijt in je slaapkamer. Klinkt logisch, maar soms is het helemaal niet logisch! Kijk goed of je producten wel echt thuis horen in je slaapkamer, of dat ze ook ergens anders heen kunnen. Verzorgingsproducten kunnen vaak beter in je badkamer liggen en je zomer/winterkleding kan je beter in de berging leggen. Ga bij alle items na of ze wel écht nodig zijn in je slaapkamer.

Ladekasten slim plaatsen

Vaak passen de ladekasten op plekken zoals onder je bureau of in een hoekje van je kamer. Door deze slim te plaatsen, kun je heel veel ruimte besparen in je slaapkamer.

Ruimte onder je bed

Vergeet zeker de ruimte onder je bed niet! Vaak wordt deze ruimte vergeten maar je kunt er vaak heel veel kwijt. Plaats hier vooral dingen die je weinig gebruikt, want anders is het een onpraktische plek. Let wel op, bewaar de spullen wel in een afgesloten doos, zodat er geen stof bij kan komen.

Handige indeling

Soms heb je al een hele tijd een indeling in je kamer en het is daardoor moeilijk het anders te zien. Toch zal je je verbazen hoeveel ruimte je kunt creëren als je bed of kast aan een andere kant van je kamer zet. Je zult snel een nieuwe indeling zien, waardoor je weer meer ruimte kunt creëren!

Ruimtelijk laten lijken

Soms is het niet dat je geen ruimte hebt, maar dat het lijkt dat je geen ruimte hebt. Door veel kleine interieur dingen zal het lijken of het een rommel is, terwijl de rest van de kamer super goed ingedeeld is. Kies voor lichte gordijnen en meubelen en voorkom zo veel mogelijk kleine accessoires in de kamer

Recent Posts