Hoe ik maandelijks slechts €130,00 betaal aan boodschappen!


boodschappenBoodschappen doen is voor velen het noodzakelijke kwaad. Voor mij een soort ‘suffe’ hobby, want ik maak er telkens weer een challenge van. Kan ik goedkoop uit zijn maar toch kwalitatief goede producten scoren? Vandaag ga ik je vertellen hoe ik te werk ga met een budget van €130,00. binnen een tweepersoons huishouden.

Het komt best vaak voor dat ik de €130,00 niet eens aantik. Dit is ook best een ruim bedrag aangezien mijn koelkast altijd gevuld is en we erg veel producten op voorraad hebben. Wij komen niks te kort. Het kan dus nog goedkoper, maar eigenlijk wil ik niet snijden in dit (naar mijn mening) al budget bedrag. Voeding is belangrijk, dus een beetje comfort wil ik niet verliezen. Ben jij maandelijks meer kwijt aan boodschappen? Ik deel mijn tips!

Goedkoop boodschappen doen op de markt

Ik woon midden in het centrum van de stad. Dit is super handig om overal snel de goedkoopste deals te scoren. Op woensdag en zaterdag ben ik vaak op de markt te vinden waar de boodschappen over het algemeen goedkoper is. Ik ben enorm fan van de groente en fruitkraam waar bijna alle producten de helft goedkoper zijn dan in de supermarkt. Per product of kilo is het €0,50 – €1,00 werk. Love it! Waar je nog meer fijn en vaak goedkoop boodschappen kunt doen? De Aziatische toko (hier koop ik altijd kleefrijst voor €0,50) en multiculturele mini-markets.

Vlees kopen bij de slager of de supermarkt?

In mijn huishouden kook ik alleen maar met kip en gehakt. Andere vleesproducten kook ik vrijwel nooit. Dit komt omdat we niet traditioneel het Nederlandse vlees-aardappelen-groente bordje eten, maar altijd internationaal koken. Voor de kip struin ik vaak de supermarkten af voor aanbiedingen. Ook de poelier kan uitkomst bieden. Als de kip in de aanbieding is, sla ik zeker 6 pakjes in en bewaar deze in de vriezer. Van aanbiedingen moet je profiteren! Gehakt koop ik meestal bij de slager. De prijs scheelt niet zoveel en je krijgt betere kwaliteit. Ook verbruik je niet zoveel gas omdat je niet hoeft te klungelen met een overschot aan vocht dat vrij komt bij supermarktgehakt. Wat je meer betaald bij de slager, bespaar je weer een klein deel op de gasrekening.

Geen brood maar soep, crackers en rijstwafels

Ik weet dat de meeste Nederlanders boterhammen eten, maar ik doe dat niet. Ik eet meestal soep, crackers en rijstwafels met beleg. Ook mijn man is een aantal maanden geleden gestopt met het eten van brood en dat bevalt hem prima. Door deze verandering besparen we weer geld. Het is niet bijster veel, maar wel zo’n €7,00 op maandbasis.

Bulk koken

Mijn vriezer ligt vol met (basis) gerechten die we binnen een handomdraai kunnen klaarmaken. Dit heb ik allemaal in bulk gekookt en per portie ingevroren. Denk hierbij aan pastasauzen, curry’s, bonenschotels, stoofvlees, nasi, lasagne e.d. Ik heb zeker voor 2 weken eten in mijn vriezer! Per bulk gerecht betaal ik €5,00- €15,00 (ruim geschat). Daar kan ik vaak 4×2 pories van maken! Ook maak ik wekelijks een grote ketel soep. Dit is het goedkoopste gerecht om te maken! Wil je meer weten over bulk koken en voordelige gerechten? Lees er alles over in de blog: Bewaar onwijs veel geld door bulk koken en invriezen. 

 

Recent Posts