Hoe ik maandelijks slechts €130,00 betaal aan boodschappen!

boodschappenBoodschappen doen is voor velen het noodzakelijke kwaad. Voor mij een soort ‘suffe’ hobby, want ik maak er telkens weer een challenge van. Kan ik goedkoop uit zijn maar toch kwalitatief goede producten scoren? Vandaag ga ik je vertellen hoe ik te werk ga met een budget van €130,00. binnen een tweepersoons huishouden.

Het komt best vaak voor dat ik de €130,00 niet eens aantik. Dit is ook best een ruim bedrag aangezien mijn koelkast altijd gevuld is en we erg veel producten op voorraad hebben. Wij komen niks te kort. Het kan dus nog goedkoper, maar eigenlijk wil ik niet snijden in dit (naar mijn mening) al budget bedrag. Voeding is belangrijk, dus een beetje comfort wil ik niet verliezen. Ben jij maandelijks meer kwijt aan boodschappen? Ik deel mijn tips!

Goedkoop boodschappen doen op de markt

Ik woon midden in het centrum van de stad. Dit is super handig om overal snel de goedkoopste deals te scoren. Op woensdag en zaterdag ben ik vaak op de markt te vinden waar de boodschappen over het algemeen goedkoper is. Ik ben enorm fan van de groente en fruitkraam waar bijna alle producten de helft goedkoper zijn dan in de supermarkt. Per product of kilo is het €0,50 – €1,00 werk. Love it! Waar je nog meer fijn en vaak goedkoop boodschappen kunt doen? De Aziatische toko (hier koop ik altijd kleefrijst voor €0,50) en multiculturele mini-markets.

Vlees kopen bij de slager of de supermarkt?

In mijn huishouden kook ik alleen maar met kip en gehakt. Andere vleesproducten kook ik vrijwel nooit. Dit komt omdat we niet traditioneel het Nederlandse vlees-aardappelen-groente bordje eten, maar altijd internationaal koken. Voor de kip struin ik vaak de supermarkten af voor aanbiedingen. Ook de poelier kan uitkomst bieden. Als de kip in de aanbieding is, sla ik zeker 6 pakjes in en bewaar deze in de vriezer. Van aanbiedingen moet je profiteren! Gehakt koop ik meestal bij de slager. De prijs scheelt niet zoveel en je krijgt betere kwaliteit. Ook verbruik je niet zoveel gas omdat je niet hoeft te klungelen met een overschot aan vocht dat vrij komt bij supermarktgehakt. Wat je meer betaald bij de slager, bespaar je weer een klein deel op de gasrekening.

Geen brood maar soep, crackers en rijstwafels

Ik weet dat de meeste Nederlanders boterhammen eten, maar ik doe dat niet. Ik eet meestal soep, crackers en rijstwafels met beleg. Ook mijn man is een aantal maanden geleden gestopt met het eten van brood en dat bevalt hem prima. Door deze verandering besparen we weer geld. Het is niet bijster veel, maar wel zo’n €7,00 op maandbasis.

Bulk koken

Mijn vriezer ligt vol met (basis) gerechten die we binnen een handomdraai kunnen klaarmaken. Dit heb ik allemaal in bulk gekookt en per portie ingevroren. Denk hierbij aan pastasauzen, curry’s, bonenschotels, stoofvlees, nasi, lasagne e.d. Ik heb zeker voor 2 weken eten in mijn vriezer! Per bulk gerecht betaal ik €5,00- €15,00 (ruim geschat). Daar kan ik vaak 4×2 pories van maken! Ook maak ik wekelijks een grote ketel soep. Dit is het goedkoopste gerecht om te maken! Wil je meer weten over bulk koken en voordelige gerechten? Lees er alles over in de blog: Bewaar onwijs veel geld door bulk koken en invriezen. 

 

Delen:

6 Reacties

 1. 18 februari 2019 / 11:32

  Hallo,
  Bedankt voor je code, ik heb hem vandaag gebruikt. Bedankt ook voor de tips die je geeft.
  Ik kom hier nog vaak kijken.
  Groetjes, Adelheid

  • Roxanne
   Auteur
   18 februari 2019 / 12:28

   Bedankt voor de fijne feedback! Ik hoop dat je de tips goed kunt gebruiken! 🙂

 2. Annemie Dewelter
  19 november 2019 / 23:38

  Ik koop ook graag aan de goedkoopste prijs, ik zorg er goed voor dat ik niets moet weggooien,

  Maar ik en mijn man leven graag ook, en maar een keer,

  Een goed glas wijn ,een lekkere taart, alles oppotten, en dan….

  Ik heb een goede buffer gespaard voor een tegenslag, een eigen woning ,

  Vergeet niet te genieten

 3. Ers
  22 januari 2020 / 12:20

  Ik geef ook heel weinig uit per maand voor mijn boodschappen. Wekelijks ga ik later op de dag naar de markt en heb dan voor heel weinig geld mijn groente en fruit. Verder haal ik vlees/vis en kip aanbiedingen in de supermarkt. Zo heb ik zeer afwisselend eten en ook heel gezond!
  Ik heb uitgerekend dat ik voor 120 euro per maand aan boodschappen uitgeef. Ik woon alleen maar ik krijg vaak visite van mijn familie.
  Koken is mijn hobby en probeer graag recepten uit. Er is hier altijd genoeg in huis.
  Ik heb een voorraad kast en een diepvries.
  Tegenwoordig maak ik mijn eigen jam dat is trouwens supergemakkelijk om te maken. En voordelig!
  Uit eten gaan hoeft niet om lekker te eten.
  Met de recepten via Google doe je de leukste ideeën op.

 4. Judith
  24 januari 2020 / 01:58

  Heerlijk dat ik niet de enige ben!

 5. Simona
  22 juni 2020 / 08:52

  Ik woon alleen met 2 katten… ik probeer altijd binnen 50 euro per week binnen te blijven maar woord steeds moeilijker.
  Ik eet bijna geen vlees of vis, boodschappen haal ik bij Lidl of AH en soms bij de Turks maar meer in de zomer voor kersen, abrikoos, watermeloen…
  Ik koop geen chips, geen chocolade, cola light 1 fles per week en nu dat is warm 1 fles icetea… 🤷‍♀️ Misschien is de Italiaanse beleg dat tik want mozzarella is die van 0.57 cents

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *