Met deze tips sta jij ’s morgens snel en fit op!


Een goede voorbereiding scheelt zoveel tijd

Deze tip is eigenlijk best logisch. Kies ’s avonds vast wat je de volgende dag aan wil, pak je tas in en zet je ontbijt vast klaar als dat kan. Hoe meer je de avond ervoor doet, hoe rustiger aan je de ochtend erna kan doen. Stel dat je ’s avonds drie kwartier doet over het voorbereiden, dan kan je de dag erna drie kwartier langer in bed liggen!

Niet snoozen
Ik weet het, snoozen is zo fijn, maar het lost natuurlijk niks op. Het wordt op deze manier namelijk alleen maar moeilijker om afscheid te nemen van je warme nestje. Ook sta je vermoeider op als je gesnoozed hebt, dan wanneer je in één keer fit opstaat.

Verstop je wekker
Je hebt misschien weleens gehoord dat je je wekker aan de andere kant van je kamer moet leggen, maar sommige mensen gaan daarna gewoon weer eigenwijs in bed liggen. Als je je wekker nou goed verstopt (of laat verstoppen) dan zul je dus eerst je ogen (en oren) open moeten doen, voor je hem uit kan zetten.

Ontdek jouw eigen ochtendritueel
Wil je eerst even op Facebook, Whatsapp en Instagram kijken, lekker warm douchen of genieten van een kopje thee? Als je een vast ochtendritueel hebt, waar jij je goed bij voelt, is het een stuk makkelijker om fit uit bed te komen.

Zorg dat je het niet koud hebt
Waarschijnlijk zie je voornamelijk op tegen de kou die je te wachten staat. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld een lekkere warme badjas naast je bed hebt liggen, waar je meteen in kunt springen. Ook pantoffels doen wonderen, want er is niks vervelender dan koude je dag beginnen met koude voeten.

Ontbijt goed!
Ik geef toe dat ik vroeger ook weleens mijn ontbijt liet staan, maar je hebt natuurlijk brandstof nodig om goed op te starten. Krijg je ’s ochtends geen hap door je keel? Kies dan voor een lekker smoothie, zodat je toch wat binnenkrijgt.
Ga op tijd slapen
Het is natuurlijk logisch dat je moe wakker wordt als je maar drie of vier uur geslapen hebt. Ga dus op tijd naar bed en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk om wakker te worden.

Laat de gordijnen open
Niet iedereen vindt het even fijn om met open gordijnen te slapen. Toch is het het overwegen waard, want je wordt nou eenmaal makkelijker wakker als je al licht ziet.

Geloof me, het is het meer dan waard om jezelf te transformeren in een ochtendmens. Als je het ritme eenmaal te pakken hebt, zal je merken hoe fijn het uiteindelijk is en hoe fit jij je gaat voelen.

Recent Posts