Zo kun je de beste meubels op Marktplaats vinden!


meubels marktplaats

Een koopje op Marktplaats scoren, wie houdt daar nou niet van? Zelf zoek ik het liefst naar meubels en accessoires voor in huis op Marktplaats. Voor een leuk interieur is het echt niet nodig om de hoofdprijs te betalen in de winkel, ook op Marktplaats zijn veel mooie items te vinden.

Vind jij het lastig om mooie spullen voor in huis te vinden op Marktplaats? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om leuke interieuritems op Marktplaats te vinden. Of je nou van vintage, modern, Scandinavisch of boho houdt: in elke stijl is wel iets te vinden!

Kies de juiste zoektermen

Als je naar een nieuw meubelstuk op zoek bent probeer dan eens verschillende zoektermen. Een velvet stoeltje kan bijvoorbeeld ook fluweel of velours genoemd worden. Zo ben ik zelf lang op zoek geweest naar een Berkel weegschaal. Maar door specifiek op Berkel weegschaal te zoeken miste ik de helft van het aanbod. Toen ik ging zoeken op oude weegschaal had ik snel de weegschaal gevonden!

Pas op met trends

Zie jij iets leuks in de Vtwonen of een ander interieurtijdschrift? Grote kans dat je niet de enige bent die dat item gaat zoeken op Marktplaats. Hetzelfde geldt voor hippe zoektermen zoals vintage of rotan. En hoe meer mensen op zoek gaan naar hetzelfde item, hoe hoger de prijs.

meubels marktplaats

Kijk naar de mogelijkheden

Als je op Marktplaats op zoek gaat naar spullen voor in huis wees dan niet bang voor een beetje DIY. Kijk vooral of de basis goed is en denk in mogelijkheden. Als interieurstylist let ik vooral op de vorm en maat van een meubelstuk. Kloppen de afmetingen met de plek waarvoor ik het in gedachte heb? Heeft het item de juiste vorm? Zo heb ik al regelmatig voor een paar euro meubels in huis gehaald. Een likje verf, nieuwe greepjes of een nieuw stofje erover en het ziet er weer hartstikke mooi uit.

Neem direct contact op met de verkoper

Heb je iets gezien wat je ECHT graag wilt hebben? In plaats van te bieden kan je dan ook direct de verkoper mailen. Doe dan wel een realistisch bod, anders irriteer je waarschijnlijk juist de verkoper. Je kan ook vragen voor welke prijs je het item mag hebben. Er is dan wel kans dat je meer betaald dan nodig. Vraag jezelf dan ook af hoe erg je het zou vinden als dit koopje aan je neus voorbijgaat. De Berkel weegschaal bijvoorbeeld was in zo’n mooi staat, hierbij heb ik de verkoper gemaild om te voorkomen dat iemand anders mij te snel af was.

marktplaatsmeubels

Kijk ook eens verder dan Marktplaats

Wist je dat op Instagram ook heel veel mooie meubels en woonaccessoires te koop worden aangeboden? Bijvoorbeeld op #instagramkoopjeshoek. Ook hebben veel interieur influencers een speciaal account waar ze hun spullen te koop aanbieden. Als je deze accounts volgt zie je dus als één van de eerste wanneer ze hun meubels en accessoires, vaak nog in perfecte staat, te koop zetten!

Deze gastblog is geschreven door Ilse van Interiortwin.com Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor in huis? Op www.interiortwin.com blogt Ilse over wooninspiratie, DIY, interieurtrends en binnenkijkers.

Recent Posts