Doe jij aan micro vreemdgaan binnen je relatie?


micro vreemdgaan

Je bent al een tijd samen met iemand, of je bent misschien al jaren getrouwd. Je bent zo zeker van je relatie, dat je 100% weet dat jij niet vreemd zou gaan. Dan bedoelen we fysiek of emotioneel contact met een ander persoon dan je partner. Maar wist je dat er ook zoiets als micro vreemdgaan bestaat, en veel mensen zich daar schuldig aan maken?

Misschien maak jij je schuldig aan micro vreemdgaan, en heb je het niet eens door! Dat is helemaal niet zo gek, want micro – verraadt het eigenlijk al – vreemdgaan zit hem in de kleine dingen. Dingen die voor jou misschien helemaal niet zo belangrijk lijken, of wellicht vanzelfsprekend.

Wat is micro vreemdgaan?

Bij micro-cheating voer je een handeling uit waarbij je niet expliciet vreemdgaat, maar wel in een zekere mate emotioneel of fysiek gefocust bent op iemand buiten je relatie. Klinkt dit nogal vaag? We geven je een paar voorbeelden om een idee te krijgen:

Het zit hem in de kleine dingen. Als je bijvoorbeeld liegt over je relatiestatus tegen iemand anders, een nummer onder een valse naam in je telefoon opslaan. Of als je een andere man of vrouw appt zonder dat je partner daar van op de hoogte is. Sommige zeggen zelfs dat foto’s liken of comments plaatsen bij een andere man of vrouw een vorm is van micro-cheating. Sommige van deze handelingen kunnen shady overkomen, en anderen ook weer normaal.

Wanneer doe je aan micro-cheating?

Dus waar ligt die grens? De lijn de bepaald of micro vreemdgaat of niet? Dat moeten jij en je partner zelf bepalen. Wat mag wel en niet met betrekking tot andere personen waar men zich aangetrokken tot kan voelen? Het is belangrijk om goede afspraken te maken. Iedereen heeft een andere visie over wat acceptabel is en wat niet. Als jouw betrokkenheid met een ander persoon een probleem is in jouw relatie, dan is dat een teken dat er iets aan de hand is en dat je hier goed over moet communiceren.  Communicatie is immers de basis van een goede relatie.

Bron: PureWow

Recent Posts