Mijn eerlijke mening over Primark!


Vandaag ga ik het hebben over de welbekende winkelketen Primark. Ik kende Primark al voordat ze naar Nederland kwamen. Het was in 2009 dat tijdens een reis naar Engeland, de koopjes hemel voor mij open ging. Nu zijn we +10 jaar en vele filialen in Nederland verder. Maar wat vind ik nou eigenlijk van Primark anno 2020?

 

Als tiener dumpte ik mijn zakgeld vaak bij een Primark filiaal. Ken je die ‘shut up and take my money’ meme? Zo voelde een bezoek aan de welbekende budget-kledingwinkel voor mij. Als blogger werd ik vaak uitgenodigd voor pers-events en kon op die manier een andere kant van Primark zien. Ik deel in deze blog mijn bevindingen.

Primark vroeger

Ik zal maar met de deur in huis vallen: Vroeger was Primark goedkoper. Met een budget van €70,- kocht ik 2-3 grote tassen met kleding. Had ik dat nodig? Vaak niet. Was de 18-jarige ik verslaafd aan trends? Ja! Een bezoekje aan Primark was een van mijn favoriete uitjes en ik was dus ook fan. De kwaliteit van Primark kleding in de begin jaren 10 was helaas wat minder. Truien begonnen na een paar keer wassen te pillen en bij sommige producten lieten de naden los. Andere items had ik echter jaren in mijn kast hangen. Je moest maar net geluk hebben. Destijds draaide Primark voor mij, en met mij velen anderen, om veel kopen voor weinig. Achteraf kan ik slechts een veelbetekenende uitspraak doen: Tja…….. (met nadruk op de vele puntjes.)

Primark nu

Als je iets kocht bij Primark kreeg je jouw waren mee in hun iconische papieren tas waar vaak dreigende kledinghangers uitstaken, klaar om je pootje te lappen. En als het regende was je helemaal de sjaak. Dat is nog steeds hetzelfde. De producten die de winkelketen aanbiedt zijn echter wel veranderd. In de positieve zin! In 10 jaar tijd zijn de prijzen gestegen. Voor €70,- koop je tegenwoordig misschien 3-5 kledingstukken. Qua prijscategorie kan Primark zich nu meten aan H&M. De kwaliteit van de producten is beter en ik kan ook mooie key-items vinden. Ik kom niet meer zo vaak bij Primark, maar als ik er ga winkelen koop ik meestal 2-3 dingen en dat is goed zo.

Conclusie

Primark, de keten die begon met slechte kwaliteit en dumpprijzen, is anno 2020 een respectabel én betaalbaar warenhuis geworden. Gelukkig heb ik als tiener geleerd dat goedkoop ook vaak duurkoop kan betekenen. En hoe aantrekkelijk de superkoopjes bij Primark ook waren, daar zit nu niemand meer op te wachten. Ik ben blij dat ook Primark in de laatste jaren is gegroeid. Ik loop er met plezier naar binnen.

 

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts