Mijn Goedkope Huidverzorgingsroutine die écht jonger maakt!


Hey allemaal! Zoals beloofd ga ik het vandaag hebben over huidverzorging en mijn routine voor een stralende jonge huid. Een mooi verzorgde huid is een goede investering, en wist je dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn? Laat die overprized crèmes a la €100,- maar gewoon in de schappen staan. We gaan het over een andere boeg gooien!

Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een huidverzorgingsroutine. Dit was nodig. De zon had in de voorgaande jaren heel wat schade aan mijn huid toegebracht. Het liefste wilde ik de tijd terug draaien. Als ik me vroeger had gerealiseerd hoe slecht de zon voor je huid is, had ik me beter beschermt en was ik niet uren gaan zonnebaden. Hoewel ik geen tijdmachine heb, is het me wel gelukt om mijn huid in een betere conditie te brengen. Yes mensen, mijn huid ziet er stralender en jonger uit!

Korean skincare

Korean skincare heeft mijn visie op beauty totaal veranderd. Korea is namelijk koploper betreft huidverzorging. Veel Koreaanse merken beginnen nu ook het westen te veroveren, en dat is geen wonder. De sheetmasks die je nu bij het Kruidvat kunt kopen? Korean skincare! De nieuwste formules op de markt, overgenomen door welbekende merken als Garnier? Korean Skincare! Slakkengel? Korean Skincare! En zo kan ik nog meer voorbeelden opnoemen die in Korea zijn ontstaan en in Nederland langzaam maar zeker populair worden. De Korean skincare methode kent een 10 stappen routine. Dat vind ik persoonlijk een beetje te veel van het goede. Er zijn ook onwijs veel methodes, maar ik leg je uit welke producten ik gebruik om mijn huid gehydrateerd en jong te houden.

Face wash

Het is belangrijk om je gezicht dagelijks te reinigen. Doe dit 2x per dag (in de ochtend en voor het slapen gaan) met een goede face wash. Ik gebruik door de weeks de Squalane Face wash van The Ordinairy. en 1 a 2x per week de Tea Tree gezichtsreiniger van Holland & Barrett. De Squalane is Face wash is mild en de Tea Tree iets intensiever. Omdat ik van mezelf een droge huid heb, gebruik ik de Tea Tree iets minder vaak.

Hydraterende toner met peptides

Hydratatie is de key voor een jonge stralende huid. Het was dan ook even zoeken naar een goede toner die hier aan voldoet. Een toner gebruik je na een facewash. Je hebt toners voor verschillende doeleinden en huidtypes. Omdat ik een droge huid heb, gebruik ik een toner met hyaluronzuur (vochtinbrengend) en peptides (verstevigd de huid en gaat rimpels tegen). Dit is de toner van het merk Jaina face, en is voor ongeveer €10,- via Ebay te koop. Veel mensen kennen deze toner niet, omdat hij niet via een normale webshop wordt verkocht. Een vrouw uit de Skincare community raadde het mij aan als ‘botox in a bottle’, en het is waar! Na een keer smeren werden mijn fronsrimpels minder diep, en na een jaar dagelijks gebruik, zie je helemaal niks meer. Dit is écht mijn holy grail, en ook low budget. Want met zo’n flesje kun je driekwart-jaar doen. Ik ben pas net aan mijn 2e flesje begonnen. Dan is €10,- niks. Koop dit mensen! Ik zweer er bij!

Sheetmasks

Een aantal keer per week gebruik ik ook sheetmasks. Ik hoop er op zijn minst 2x per week tijd voor te hebben. Sheetmasks geven je huid écht een boost en pakken ook diverse huidproblemen aan. Ik breng deze altijd na mijn toner aan. Ik koop mijn sheetmasks altijd via Ebay. Dit is het goedkoopste. Vink wel even bij jou zoektocht de optie ‘wereldwijd’ aan. Je zult zien dat de prijzen dan een flink stuk zakken.

Serums

Ook kun je serums gebruiken in je dagelijkse routine. Goede serums voor diverse huidproblemen en doeleinden, kun je voor een klein prijsje via The Ordinary kopen. De meeste serums zijn onder de €10,- en je doet er lang mee! The Ordinary kun je bestellen via de officiële website, maar ook via Douglas in Nederland. Erg handig dus!

Crèmes

Als mijn huid na de toner nog wat droog aanvoelt, dan breng ik een vochtinbrengende créme aan. Ik gebruik Klairs rich moist soothing cream en Dr Jart+ Ceramidin cream. Deze zijn wel wat prijziger, maar nogmaals: Je doet er lang mee! Er zijn ook goedkopere varianten binnen de Korean skincare te vinden, die ook prima werk leveren!

Exfoliëren

Je huid ontdoen van dode huidcellen in erg belangrijk. Je huid ziet minder dof uit, is schoon en jouw toner, serums en maskertjes worden beter in de huid opgenomen. Ik gebruik de AHA 30% BHA 2% Peeling Solution van The Ordinairy. Deze exfoliator kost €7,85 en dit product mag maximaal 10 minuten op je huid. Een gladde en stralende huid gegarandeerd. Na de peeling moet je jouw huid goed hydrateren met producten.

Zonnebrandcrème factor 50

Voorkomen is beter dan genezen. Gebruik daarom dagelijks factor 50 op je gezicht. Dit is echt nodig! Want de zon maakt jouw huid in no-time kapot en is nummer 1 oorzaak van rimpels. Smeer dagelijks, zelfs als het geen mooi zomerweer is, want UV stralen zijn er ook wanneer het Nederlands bewolkt is.

Hoe nu verder?

Ben je geïnteresseerd in een betere huidverzorgingsroutine? Ga je dan eens verdiepen in Korean skincare. Je kunt dan precies ondervinden welke ingrediënten het beste bij jouw huidtype passen en welke de gewenste huidproblemen aanpakken. Kun je door de bomen het bos niet meer zien? Dan kan ik jou ook helpen! Ga naar onze Facebook community Budget en Besparen Lifestyle, wordt lid van de groep en contact Budgetella via messenger. Ik zal je zo snel mogelijk helpen!

Recent Posts