Mijn Korean Skincare Routine


Al jaren zweer ik bij Korean Skincare. Ik geloof dat ik er in 2017 voor het eerst mee in aanraking kwam en sindsdien is er een wereld voor mijn open gegaan. Ik heb onwijs veel geleerd over een goede verzorging van je huid en de diverse oplossingen per huidtype.

In deze blog ga ik je meer vertellen over Korean Skincare, mijn huidverzorgings routine en waarom het gebruik van zonnebrandcrème erg belangrijk is. Lezen jullie mee?

 

Over Korean Skincare

Zuid-Korea is altijd al een koploper én pionier geweest in de ontwikkeling van methodes binnen de huidverzorgingswereld. Producten en ingrediënten die nu in de westerse wereld populair zijn, gebruikte men jaren geleden al in dit noordoostelijk Aziatisch land. Het is vanzelfsprekend dat huidverzorging in Zuid-Korea een lifestyle is. We kunnen er veel van leren en ik gebruik de producten met veel plezier en resultaat.

 

Mijn Korean Skincare routine

In de bovenstaande afbeelding zie je een overzicht van de welbekende 10 step Korean Skincare routine. Veel influencers zweren bij deze routine die verzorging biedt en huidproblemen aanpakt. Ik volg alle 10 stappen, maar niet altijd tegelijk. Mijn dagelijkse routine bestaat uit 6 stappen. Namelijk:

  • Oil cleansing
  • Cleansing
  • Toner
  • Essence
  • Moisturizer
  • Zonnebrandcrème SPF 50

Dit doe ik twee keer per dag. In de ochtend en voor het slapen gaan. In de avond sla ik de zonnebrandcrème over en gebruik ik een serum. Ik gebruik producten die zorgen voor hydratatie en huidveroudering tegen te gaan. Er bestaan ook routines om acne aan te pakken of de huid te kalmeren. Er zijn zoveel mogelijkheden. Met een beetje onderzoek stel je met gemak een passende routine samen. Deze producten zijn mijn musthaves:

 

Dear, Klairs Supple Preparation Unscented Toner

Dit product hydrateert en kalmeert de huid na het reinigen met een cleanser. Het houdt de optimale pH-waarde van je huid in stand. Dit zorgt ervoor dat de daaropvolgende producten beter door de huid opgenomen kunnen worden. Dit product is geurvrij en vrij van etherische oliën.

COSRX – Advanced snail 96 mucin power essence

Na de toner gebruik ik altijd een essence. COSRX – Advanced snail 96 mucin power essence is favoriet! Deze hydraterende essence bevat 96% slakkenslijm om fijne lijntjes te huidschade tegen te gaan. De substantie is een beetje slijmerig, en voelt daardoor erg comfortabel aan. Het is niet plakkerig en wordt goed opgenomen door mijn huid. Door dit product krijg ik echt een glow.

Dear, Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop

Voor iedereen die zich wil verdiepen in Korean Skincare heb ik een tip: Met het merk Dear, Kairs kun je nooit de fout in gaan. Dit is een van de beste en meest veelzijdige merken op de markt. Ik gebruik de Dear, Klairs Midnight Blue Youth Activating Drops als treatment voor het slapen gaan. Dit product breng ik aan na mijn essence. Dit serum bestrijdt de tekenen van huidveroudering en verminderd de zichtbaarheid van rimpels.

Missha All Around Safe Block Soft Finish Sun Milk SPF 50+ PA+++

Zonnebrandcrème is de laatste stap van de Korean Skincare routine. UV stralen zijn erg schadelijk en zorgen voor een versnelde huidveroudering. Je kunt diverse producten gebruiken, maar als je geen goede SPF gebruikt zijn al je goede zorgen voor niks geweest. Ik gebruik deze zonnebrandcrème van Missha. De SPF50+ beschermt mijn huid voldoende en deze crème voelt niet vettig aan. Hij heeft een matte zachte finish. Eigenlijk alles wat ik zoek in een zonnebrandcrème.

Koreanskincare.nl

De bovenstaande producten kun je kopen via koreanskincare.nl. Dit is een Nederlandse webshop waar je terecht kunt voor al jouw Korean Skincare wensen. Ze hebben een uitgebreid assortiment met de populairste merken en nieuwste producten. Omdat de webshop in Nederland gesitueerd is, heb je de producten snel in huis. Zo hoef je niet lang te wachten voordat je met de producten aan de slag kunt! Laat in de comments weten wat jouw visie op Korean Skincare is en welke producten je gebruikt. Ik hoop dat jullie met deze blog weer een stukje wijzer zijn geworden over dit onderwerp.

 

*Deze blog bevat een samenwerking.

Recent Posts