Moederdag cadeau tips voor een mooi budget!


image-2017-05-06

Moederdag staat weer voor de deur! Elk jaar is het weer een probleem wat je nou moet kopen voor je moeder. Vaak hoor je: ik hoef niets, ik heb alles wel. Toch wil je, voor het gebaar, een geschikt moederdag cadeau. Dit artikel kan je uit de brand helpen!

Een cadeau hoeft niet altijd duur te zijn, om heel veel waarde te hebben. Waarschijnlijk vindt je moeder het een stuk leuker wanneer je zelf iets in elkaar zet, dan wanneer je zomaar een cadeau koopt. Hopelijk geven deze tips jou inspiratie voor een perfect cadeau binnen jouw budget.

Moederdag cadeau tips voor een mooi budget!

1 – High tea organiseren (ongeveer €20,-)

Organiseer voor jou en je moeder (en eventueel je broers en/of zussen en je oma) een high tea! Je kunt zelf sandwiches, hartige snacks, zoete snacks of een taart maken en natuurlijke lekkere thee. Serveer dit op een mooie schaal en dek de tafels netjes. Zeker weten dat je moeder het een heel fijn Moederdag cadeau vindt om met jou een goed gesprek te voeren onder het genot van lekkere dingen en een kop thee. Is je moeder nou niet van de thee? Er bestaat uiteraard ook nog een high wine ;).

2 – Geef een dansles cadeau (gratis)

Dansen is een super leuk moeder-kind activiteit. Waarschijnlijk liggen jullie dubbel van het lachen om jullie klungelige moves of genieten jullie juist van elkaars danskunsten! Vaak hebben dansscholen gratis proeflessen. Je kunt dan afspreken met je moeder dat je eerst een gratis proefles doet, en daarna eventueel haar cursus betaald wanneer ze het echt leuk vindt.

3 – Creatieve cursus (tussen de €5,- en €20,-) 

 Geef een creatieve cursus als Moederdag cadeau. Hoe leuk is het om iets creatiefs te doen met je moeder samen? Je hebt waarschijnlijk in de plaatselijke bibliotheek of in het buurtcentrum regelmatig schilder- of tekencursussen. Wat ook super trending is, is een handlettering/calligraphy cursus. Omdat dit nu helemaal in is op instagram vind je vast een cursus bij jou in de buurt!

4 – Zaadjes en potten (ongeveer €5,- per pot)

Het voorjaar is er weer! Dan is het super leuk om je moeder een aantal bakjes te geven met (geplante) zaadjes. Wanneer je moeder geen groene vingers heeft is dat geen probleem! Jij kunt oor haar de zaadjes alvast planten en een briefje schrijven hoe ze hem moet verzorgen en hoe vaak de plant water moet. Je kunt haar via whatsapp zelf reminders sturen. Versier de plantenbak leuk zodat deze leuk staat in de tuin/op het balkon/in de woonkamer.

5 – Een zelf ontworpen planner (ongeveer €20,-)

Je kunt nu op verschillende websites je eigen planner ontwerpen. Je hebt standaard ontwerpen waarbij je alsnog een persoonlijke touch kunt toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld op de voorkant haar naam zetten (super mooi én handig) of je kunt de planner in haar favoriete kleur kiezen. Handig!

6 – Bak een taart (ongeveer €7,50)

Oldschool, maar nog steeds een super leuk Moederdag cadeau om te geven. Bak haar favoriete taart én schrijf een handgeschreven briefje. Liefde gaat door de maag toch? 😉

7 – Een hele outfit (ongeveer €50,-)

Shop voor je moeder een outfit die je bij haar vindt passen. Natuurlijk kun je haar een cadeaubon geven, maar het is veel leuker wanneer je een outfit of een kledingstuk geeft dat je bij haar vindt passen. Je weet natuurlijk nooit zeker of zij het leuk vindt, maar je kent je moeder vast goed genoeg om te weten wat haar goed staat.

Zo zie je, een cadeau hoeft geen honderden euro’s te kosten om leuk te zijn. Jouw Moederdag cadeau is vooral leuk als het persoonlijk is. Hopelijk helpt dit lijstje om jou inspiratie te geven voor het perfecte cadeau!

Recent Posts