Dit is de beste motivatie om snel veel geld te sparen!


Op dit moment zit ik in een fase van mijn leven waar ik geld nodig heb. Veel geld en snel. Dit is een periode van do or die. Of ‘Get rich or die tryin’, zoals 50 cent (geld!) dat zou zeggen. Dus hoe pak ik dit aan? Wat moet er veranderen om mijn doelen te bereiken en zijn er extra mogelijkheden om geld bij elkaar te sprokkelen?

Ja: Er zijn manieren om snel geld te genereren. En er zijn ook manieren om extra geld te maken d.m.v. een sidehustle. Het is echter de motivatie die het belangrijkste is én sparen moet een levensstijl worden. Als je snel geld wil maken, moet jouw leven daar (tijdelijk) om draaien en mag je jouw focus niet verliezen door activiteiten die geld kosten. Keuzes maken en de knoop doorhakken. En jij kunt dit ook!

Het zwarte gat

Oké, ik zit op een punt in mijn leven waarbij ik een pad moet kiezen. Zo door blijven gaan of een verandering maken en succes boeken. Je zou natuurlijk optie 2 kiezen. Want dat woord ‘succes’, dat klinkt als een droom. Maar optie 2 kost erg veel geld. Ik moet dus investeren om ‘succes’ waar te kunnen maken. Dat wil ik best doen! Door mijn ervaring bij Budgetella weet ik hoe ik dit moet aanpakken. Máár vervolgens komt het zwarte gat om de hoek kijken. Rekeningen. Boze brieven van de fiscus en de vaste lasten. Er gaat onwijs veel geld uit mijn spaarpotje, terwijl ik juist zo’n fijne buffer had opgebouwd! En hoe moet het dan als de volgende brief van de belastingdienst op de deurmat valt? Heb ik dan nog geld? Dan spaar ik om de rekeningen te kunnen betalen. Zo krijg ik nooit iets bij elkaar!

Doorgaan en scoren!

Oké. Deze donkere gedachten heb ik uit mijn bovenkamer weten te bannen. Nu is het tijd voor actie! We gaan aanpakken. Niet omkijken, maar vooruit! Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kan ik extra geld krijgen? En het belangrijkste: Motivatie om te sparen. Ik wil graag even beginnen met deze wijze woorden:

  • Als je niet achter je doelen jaagt, dan zul je ze nooit krijgen.
  • Als je niet vraagt, zal het antwoord altijd nee blijven.
  • Als je niet vooruit stapt, zul je altijd op dezelfde plek blijven.

Met deze nieuwe woorden in diezelfde bovenkamer ga ik aan de slag. Ik zit in een overlevingsmodus. Geen leuke dingen meer. Alle vaste lasten betalen en doorgaan met sparen. Onlangs heb ik het geld terug gevraagd van een een lening die ik aan een vriend had verstrekt. Ik heb €250,- terug gekregen in briefjes van 50 en 20. Deze briefjes heb ik in een schoenendoos gestopt en ik ondervond dat het ineens een heel stuk makkelijker werd om daar iets bij te stoppen. Briefje van €5,- of €10,-. Soms een twintiger die ik over heb van het boodschappenbudget. Hoppa! Het voelt goed.

Extra geld genereren

Om wat bij te verdienen ben ik bezig om mijn spullen uit te zoeken en te verkopen via Marktplaats. Dat levert wat klein briefgeld op dat ik weer in mijn schoenendoos kan stoppen. Ook neem ik soms een klein klusje aan en ben ik op zoek naar een extra baantje voor 5 uur in de week. Dat zijn misschien toch weer €200,- per maand die extra op de spaarrekening gezet kunnen worden.

Spaartips

Ben jij in de mood om te sparen? Via onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle delen we de meest handige tips die jouw snel geld kunnen opleveren. Dit op basis van besparen en handige mogelijkheden. Zie ik je daar?

Recent Posts