Neem je gezin mee koeknuffelen! + Budget overnachten


koeknuffelednDe Stayokay prijsvraag ‘Logeer je gek’ werd eind 2016 uitgezet vanwege de komst van het onlangs geopende hostel Utrecht – Centrum. Meer dan 1150 reacties kwamen binnen! Intussen is de gelukkige winnares van deze spectaculaire prijs bekend. Astrid Beentjes uit Heemskerk mag maar liefst een jaar lang, 52 x (elke week), een nacht komen logeren in een van de 22 Stayokay hostels.

Astrid heeft gewonnen met haar ultieme ‘local hero’ tip, oftewel het antwoord op de vraag: welke hotspots zijn er in de buurt van een Stayokay locatie? Haar tip was de Boerderijrecreatie in Delfstrahuizen (vlak bij Stayokay Heeg) te Friesland waar je kunt koeknuffelen. Astrid: “Met vriendinnen logeerde ik vorig jaar in Heeg en toen kwam ik hier terecht voor een koeknuffelsessie. Dat stond al een poosje op mijn wishlist! In de verkleedruimte trek je een overall en kaplaarzen aan zodat je niet vies kunt worden in de stal. De rondleiding begint bij de kalfjes en gaat door naar de ‘grotekoeiendames’ die graag aan je snuffelen en likken. Het knuffelen met Bertha, Sjoukje, Hiltsje of Boukje werkt super rustgevend en ontspannend. Wat heerlijk dat ik nog een keer op herhaling mocht. En hoe leuk is het om een selfie te maken met new best friend Bertha!”

Koeknuffelen met familie of vrienden

Boerin Geeske Holtrop van de boerderijrecreatie ontving Astrid samen met haar 5-koppige gezin met open armen en verraste haar als bonus met een yoghurtproeverij gemaakt van melk afkomstig van de eigen boerderij. “We voelen ons vereerd dat Astrid ons heeft gekozen als favoriete uitstapje in de buurt van een Stayokay hostel. Deze niet-alledaagse activiteit koeknuffelen is momenteel enorm populair. We doen het zowel in de winter in de stal als in de zomer in de wei en iedereen vindt het fijn om even uit de drukte van het stadsleven te stappen. Een ontmoeting met de koeien werkt altijd ontspannend, want de tour duurt zo’n 2,5-3 uur. Eigenlijk verplicht relaxen dus.”

koeknuffelen

Astrid Beentjes is inmiddels verslaafd geraakt aan het Stayokay concept waarbij er op 22 locaties altijd wat te beleven valt. Zij is begonnen aan haar Logeer je gek-avontuur en heeft de eerste Stayokay nachten al achter de rug. De rest van het ‘rondje Nederland’ staat al in de planning.

Over Stayokay

Stayokay is een maatschappelijk betrokken non-profitorganisatie met hostels op verrassende locaties door heel Nederland. Al ruim 85 jaar biedt hostelketen Stayokay haar (inter)nationale gasten de ideale uitvalsbasis voor nieuwe, waardevolle ervaringen. Stayokay biedt precies wat je nodig hebt voor een goed verzorgd, verrassend (korte)vakantie- en vergaderverblijf in een ongedwongen sfeer. Gasten van Stayokay boeken een privékamer of een bed op een gedeelde kamer. Ook is er volop gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.

Recent Posts