10 handige opruimhacks voor in huis


Uit ervaring kan ik vertellen dat het hebben van veel spullen in een klein huis vaak kan leiden tot een rommelexplosie. Het is daarom noodzakelijk dat je slim moet omgaan met de ruimte die je hebt. Zo maak ik gebruik van een deur organizer waar schoenen in vakjes worden opgeborgen en tassen aan de haakjes worden gehangen.

En in mijn keukenkastjes heb ik bijvoorbeeld haakjes gemaakt om pannen, sauslepels en vaatdoekjes op te hangen. Omdat het organiseren van een huishouden in een kleine ruimte voor mij een challenge is, ga ik vaak op zoek naar dit soort ‘opruimhacks’. De gevonden inspiratie wil ik natuurlijk graag met jullie delen!


cola haakjes
lifehacker.com

Gebruik de lipjes van frisdrankblikjes om meer kleding in je kast te hangen

Het lipje van een colablikje was nog nooit zo waardevol! Bevestig een zijde van het lipje aan een hanger om vervolgens de andere hanger in het tweede gaatje te haken. Zo creëer je meer kastruimte!

 

file organizers marthastewart.com

Berg je pannen op in een documenten organizer.

Wil je ruimte besparen in je keukenkastjes? Berg dan je pannen of ovenschalen op in een ijzeren documenten organizer. Op deze manier kun je pannen stapelen zonder dat ze beschadigen en hou je heel wat ruimte over om andere keukenspullen op te bergen.

 

waszak Makingniceinthemidwest

Hang een waszak aan de deur voor de vuile was

Als je een waszak aan de binnenkant van elke slaapkamerdeur hangt, scheelt dit alweer een plek op de vloer!

 

juwelenbord Statigr.am

Bevestig je sieraden met punaises op een prikbord

Het prikbord gebruiken voor belangrijke memo’s? Dat is van de baan! Digitaliseer je memo’s op je telefoon en gebruik het prikbord om sieraden op te hangen. Dit is niet alleen handig, maar het ziet er ook erg leuk uit!

 

douchecaddy bhg.com

Gebruik een doucheopbergrek om kantoorspulletjes op te bergen

Ook bij deze opberghack gebruiken we een voorwerp voor een ander doel! Zo kun je op dit doucheopbergrek verschillende kantoorspullen kwijt! Je kunt er wel nog steeds een zeepje in opbergen zodat je kamer lekker ruikt 😉

 

deur voorraadkast

moneysavingqueen.com

Een schoenenopberger in je voorraadberging!

Als je een berging in huis hebt, kun je aan de binnenkant van het minst gezellige plekje in huis deze schoenenopberger plaatsen. In de vakjes kun je voorraden snacks stoppen!

 

stangensjaaltjes apartmenttherapy.com

Hang sjaaltjes op aan stangen!

Ik heb thuis mijn sjaals over de trapleuning hangen, maar als je ergens tactisch een stang ophangt kun je hier jouw sjaals aan bevestigen.

 

ijsblokjes

Bewaar kleine sieraden in een ijsblokjeshouder

Dit is werkelijk de leukste opruimhack die ik deze week ben tegen gekomen! Dit bespaard me echt een hoop geld in mijn sieraden lade. Ik ga meteen een paar nieuwe ijsblokjeshouders aanschaffen!

kastje store.magnapods.com

Berg je cosmetica op in makeup organizers in een medicijnkastje

Heb je ook een medicijnkastje in je badkamer staan? Bevestig een paar plastic makeup organizers in het kastje. Opgeruimd staat netjes!

opbergen2 iheartorganizing.blogspot.co.uk

Maak ladevakjes van melk en cornflakes verpakkingen 

Dit is geloof ik de een van de meest cheap opruimhacks uit het hele rijtje! Je maakt ze goedkoop en simpel van oude verpakkingen! Deze geef je vervolgens een makeover met cadeaupapier.Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

Buzzfeed.com

Recent Posts