Zo organiseer je een goedkope barbecue!

barbecue

Sinds ik op Curaçao heb gewoond weet ik wat de term barbecueën écht inhoud. En dat gaat er een beetje anders aan toe dan bij ons in Nederland. Ten eerste staat er vaak een fles whiskey én rum naast de barbecue, gaan er grote stukken kwaliteitsvlees op de grill en wordt het vlees al 3 uur van te voren gebraden voordat het op je bord ligt. Op deze manier kan de man of vrouw achter de barbecue in alle rust mee-eten en is het vlees… koud.

Ook heb ik wel eens met 8 mensen rond een braadstuk gezeten waar steeds de buitenste laag als een kebab wordt afgesneden, uit het vuistje wordt gegeten en vervolgens gaat het braadstuk weer op de grill voor een volgende ronde. Apart, maar eerlijk gezegd voor een Nederlander zoals ik best geestverruimend. Nu is terug ben in Nederland gaat de barbecue nog vaak aan, maar wél ‘the Dutch way’.

Zo kun je een goedkope barbecue organiseren

Hier in Nederland leggen we vaak diverse kleine stukken vlees op de barbecue, maken we salades en organiseren we brood en fruit als bijgerecht. Een beetje uitgebreide barbecue kost zeker een paar tientjes. Niet heel goedkoop, maar voor die paar keer in de zomer is dat prima. Je kunt deze tips toepassen om het meeste uit jouw barbecue budget te halen:

  • Koop vlees-aanbiedingen in de supermarkt. 3 pakjes vlees voor €10,00!
  • Woon je vlak bij de Duitse grens? Dan kun je goedkoop vlees bij de oosterburen kopen.
  • Frikandellen zijn ook prima op de barbecue.
  • Koop groenten voor weinig op de markt!
  • Maak zelf brood of koop een afbakbrood.
  • Een gepofte aardappel is goedkoop en heerlijk!
  • Koop vlees in de aanbieding en vries het zo nodig in.
  • Maak zelf een pasta salade.
  • Investeer in een limonadetap en maak zelf fruit infused water voor alle gasten.
  • Organiseer een American barbecue: Iedereen neemt een gerecht mee.

Heb jij nog tips om voordelig te barbecueën? Praat met ons mee in de Budget en Besparen Lifestyle Facebook groep. Hier kun je terecht voor vragen, aanbiedingen, kortingen en budget-ideetjes! Zie ik je daar? Alvast veel barbecue plezier!

Share:

2 Reacties

  1. 20 juni 2019 / 13:09

    Zo’n barbecue waar het vlees koud is spreekt me niet zo aan… Nederlands barbecueen is toch meer mijn ding. Je kunt inderdaad van alles zelf maken. Wat ik ook wel stom vind, is dat vlees met een sticker met BBQ erop vaak weer duurder is. Net als met gourmetten, mini-vlees terwijl je ook zelf wat kan snijden.

    • Judy
      8 juli 2019 / 17:32

      Audrey ik heb dit vorige kerst (2018) “onderzocht” bij verschillende winkels met verschillende aanbiedingen.
      Ik had ook al vlees eerder in goede aanbiedingen gekocht.

      Conclusie: gourmetvlees kopen was goedkoper dan zelf snijden/maken. Waarschijnlijk omdat ze je met dit goedkope vlees de winkel in willen lokken voor je hele kerstinkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *