Deze Oude Truc is de meest Effectieve manier om Geld te Sparen


Deze website staat vol met diverse methodes om geld te sparen. De ene heeft een lage drempel, de andere methode vergt intensieve aandacht en doorzettingsvermogen. Maar dan heb je ongetwijfeld ook een spectaculair resultaat: een goed gevulde buffer.

Een tijdje geleden vroeg ik me tijdens een uurtje money mindfulness af, ‘Wat is nou de meest effectieve manier om geld te sparen?’. En hoe bepaal je dat eigenlijk? Ik kwam tot een verrassende én leuke conclusie. Dit is volgens mijn oordeel de meest effectieve manier om geld te sparen.

Jong geleerd is oud gedaan

Wanneer ging jij voor het eerst geld sparen? En hoe deed je dat? Ik weet nog dat ik bij de wisseling van Gulden naar Euro, een boekje kreeg met alle muntstukken. Van €0,01 tot €2,-. Van elke munt zat er een stuk in dit mapje. Dit werd destijds uitgegeven door de Rabobank, maar ik kan me voorstellen dat meer banken deze actie hadden. Gratis geld dus. Dat was voor mij het moment dat ik als kind actief begon te sparen. Ik wilde zoveel mogelijk munten verzamelen.

Geld sparen

Munten sparen is denk ik wel de oudste truc om geld te sparen. Je kunt dit doen in een good old spaarpot, maar ik merk dat de meeste motivatie bereikt word door een bepaalde muntstuk te sparen. Denk hierbij aan alle munten van €0,50, €1,- of €2,- wegleggen. Vroeger had je van die buizen waar je precies op kon aflezen hoeveel je precies had gespaard. Als een soort maatliter. Deze buizen kun je nog regelmatig bij euro-winkels vinden.

Doorsparen loont

Mijn schoonmoeder in Curaçao spaart bijvoorbeeld alle 5 NAFL. muntstukken. Deze zijn vergelijkbaar met de 5 Gulden van vroeger. Ze bewaard deze in koffiebussen. Ik kan je vertellen, deze bussen wegen een aantal kilo! Er zit zeker een maandsalaris aan geld in zo’n bus. Hoe meer je spaart, hoe groter de motivatie. Als je eenmaal €1000,- bij elkaar hebt, is het makkelijker om voor die €2000,- te gaan. Het zit in je hoofd en het werkt!

KORTINGSCODES EN AANBIEDINGEN

Dit is een selectie van kortingen die altijd geldig zijn op een eerste bestelling of aankoop in de webshop. Deze zal ik regelmatig voor jullie updaten!

FOOD

Hello Fresh: €25,- korting op je eerste box (wekelijks opzegbaar)

Uber Eats: €15,- korting bij een bestelling van €20,- | Kortingscode: eats-tijqglx3ju

ONLINE SALES & WEBSHOPS

Otrium: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: REFAR9V7AJ8AR

Veepee: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: BUDDY

Deze kortingen en aanbiedingen worden regelmatig geüpdatet. Zo houden we de pagina relevant en blijven de kortingen bruikbaar voor jullie. Ook een leuke korting gezien? Stuur dan even een mailtje naar info@budgetella.nl. Ik wens jullie een fijne dag!

 

*deze blog bevat affiliatielinks

Recent Posts