Dure Parfum Dupes voor €2,- bij de Action!

Thuis heb ik een aantal dure parfums waar ik onwijs zuinig mee ben. Dit vind ik zonde, want het liefst zou ik ze elke dag willen gebruiken. Ik hou van parfum en ga het liefst lekker geurend de deur uit. Op den duur zal dit wel een prijzig grapje worden. Of toch niet?

Als dagelijks parfum gebruik ik dupes. Dupes zijn goedkope parfums die (bijna) hetzelfde ruiken als de dure variant. Geuren zijn complex en als sidenote wil ik er even bij zeggen dat dupes niet aan de kwaliteit van de echte parfums kunnen tippen. Qua geur komen ze wel dicht in de buurt.

Goedkope dupes van de Action

De zeer geliefde budget winkel Action heeft een aantal parfums in het assortiment die allemaal rond de €2,- of zelfs minder kosten. Voor die prijs kun je dagelijks rijkelijk sprayen zonder schuldgevoel. Deze eau de parfums zijn van het merk Figenzi en ik ben helemaal fan. Bij deze een paar dupes.

Amazing Life

Dit parfum is mijn favoriet en is een dupe van Viktor en Rolf Flower Bomb. Er zit 100 ml in het flesje. De zoete geur is erg herkenbaar.

Selvacia

Salvacia heeft iets weg van de Dior – Poison lijn. Met name de Hypnotic Poison. Zeker een aanrader!

Leya & Lenora

In dit geurtje herken ik Gucci Bloom. De bloemengeur is erg intens en blijft lang hangen.

Action heeft nog meer parfums van het merk Figenze die allemaal onder de €2,00 verkrijgbaar zijn. Ik heb nog niet alle parfums leren kennen, dus wie weet herken jij er wel een dupe in! Ga zeker eens langs het parfumschap om ze uit te proberen!

Andere geliefde parfum dupes

Ik struinde het internet af en ontdekte nog een paar goedkope parfum dupes van diverse merken:

La Rive In (DM) – Giorgio Armani Sí

La Rive Cash (Douglas) – Lady Million

La Rive Pearl (Douglas) – Hugo Boss Jour Pour Femme

La Rive Cute (Douglas/DM) – Chloé

Suddenly Madame Glamour (Lidl) – Chanel Coco Mademoiselle

The Master Perfumer Absolute Iris N° 39 (Kruidvat) – Lancôme La vie est belle

 

Lees ook: 30 Dingen die je altijd bij de Action moet kopen

La Rive heeft zeker 20 dupes die je voor circa €6,- bij de DM in Duitsland kunt kopen. Ik ben op zoek naar meer dupes. Help jij om de lijst bij te vullen? Post dan in de comments jouw favoriete dupe parfum! Zo kunnen we elkaar aan lekkere geurtjes helpen.

Action updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Vond je deze post leuk? Dat komt goed uit, want elke donderdag plaats ik nieuwe Action Musthaves in mijn instagram story! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers. Zie ik je op Instagram? 

 

Beeldbron: Pexels.com , Action 

Comments

 1. Ramona
  16 december 2019 / 14:03

  Blossem van de action ruikt naar Joy van Dior

 2. Luna
  20 december 2019 / 10:27

  Van de week bij action rook ik stomtoevallig plots een heerlijke geur dat ik herkende uit de jaren 90. Een dame had de testers geprobeerd en ik was er van overtuigd dat dit ooit een lijfgeurtje van me was. Ben alles gaan besnuffelen en vond de geur vrij snel terug: selvacia, het roze flesje! Natuurlijk het flesje gekocht en gisteren de heerlijke parfum gedragen. Wat voelde ik me plots weer heerlijk jong. Heel de dag zitten denken vanwaar ik die geur herkende, kon er maar niet opkomen, tot ik in mijn bed lag. Naf naf graffiti! Dat was het! Vroeger mijn lievelingsparfum maar kon het nergens meer vinden. Toen ik ging googlen herkende ik ook meteen het broertje/zusje van deze parfum: une touche de naf naf. Ook zulk heerlijk parfum. In action stond ook een broertje/ zusje van de selvacia. Zou het??!! Ik ga snel weer terug 😄

 3. Angelique
  26 april 2020 / 08:47

  FM nr 413 la vie est belle, nr 32 Angel

 4. Tatjana
  26 mei 2020 / 20:18

  Bij de kruidvat is er sinds een langere tijd een nieuwe lijn uitgebracht van het merk NG. Ik heb predator geprobeert en die ruikt precies naar de geur Angel. De geur kost bij de kruidvat maar 5 euro! Echt een aanrader. De NG lijn heeft nog meer geuren dus wie qeet nog meer dupes.

 5. edith
  2 augustus 2020 / 20:57

  Ik ben op zoek naar PLAY (for men) van Givenchy…die is uit de handel. Wellicht weet iemand een dupe?

 6. Irene
  31 augustus 2020 / 18:23

  Ik heb van NG Bella Vida, ruikt ook naar la vie est belle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *