Dure Parfum Dupes voor €2,- bij de Action!


Thuis heb ik een aantal dure parfums waar ik onwijs zuinig mee ben. Dit vind ik zonde, want het liefst zou ik ze elke dag willen gebruiken. Ik hou van parfum en ga het liefst lekker geurend de deur uit. Op den duur zal dit wel een prijzig grapje worden. Of toch niet?
Als dagelijks parfum gebruik ik dupes van de Action. Dupes zijn goedkope parfums die bijna hetzelfde ruiken als de dure variant. Geuren zijn complex en als sidenote wil ik er even bij zeggen dat dupes niet aan de kwaliteit van de echte parfums kunnen tippen. Qua geur komen ze wel dicht bij elkaar in de buurt.

De kwaliteit van deze Action parfums

Het is mooi dat je een bekend geurtje voor een goedkoop prijsje kunt scoren, maar hoe is de kwaliteit nou echt? Deze is beduidend minder dan de dure variant.

Hoewel ik er van overtuigd ben dat je bij dure parfums vooral betaald voor het merk, maken ze ook gebruik van kwalitatief betere ingrediënten. Dit neemt niet weg dat je voor een paar euro een heerlijk geurtje kunt kopen.

Heb je weinig budget en wil je toch een parfum kopen? Dan heb je met deze dupes een goede deal.

Goedkope parfum dupes van de Action

Goedkope dupes van de Action

De zeer geliefde budget winkel Action heeft een aantal parfums in het assortiment die allemaal rond de €2,- of zelfs minder kosten. Voor die prijs kun je dagelijks rijkelijk sprayen zonder schuldgevoel. Deze eau de parfums zijn van de merken Figenzi en Capaci. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en ben helemaal fan. Bij deze een paar dupes.

Amazing Life: Viktor & Rolf Flower Bomb

Dit parfum is mijn favoriet en is een dupe van Viktor en Rolf Flower Bomb. Er zit 100 ml in het flesje. De zoete geur is erg herkenbaar. Deze neem ik altijd mee in mijn tas zodat ik de hele dag door kan sprayen. Ik heb er zelfs een in mijn toilet staan om te gebruiken als room spray.

Selvacia: Dior Hypnotic Poison

Salvacia heeft iets weg van de Dior – Poison lijn. Met name de Hypnotic Poison. Hoewel de geur niet zo lang blijft hangen, is het parfum zeker een aanrader. Ik heb dit parfum aan mijn schoonmoeder cadeau gegeven en ze wil niet meer anders.

Cicely: Armani Si

Jaren geleden had ik een flesje Armani Sí op mijn plank staan. Ik gebruikte het bijna dagelijks en vond het jammer toen deze op was. Verbaasd was ik toen ik een dupe van dit parfum bij de Action tegen kwam. Ik zal eerlijk zijn, hoewel de geur bijna identiek is, blijft de goedkope versie minder lang hangen. Jammer, maar voor die paar euro is Cicely van Capaci prima.

Cady: Yves Saint Laurent Libre

Een ander parfum van het merk Capaci is het zoete geurtje Cady, en deze is een dupe van YSL’s Libre. Ook dit is een prima dupe die voor de goedkope prijs een fijne aanwinst is.

Leya & Lenora: Gucci Bloom 

In dit geurtje herken ik Gucci Bloom. De bloemengeur is erg intens en blijft langer hangen dan dat ik gewend ben bij dit soort goedkope dupe parfums. Mijn huidige flesje is helaas op en deze is niet altijd te vinden bij de Action. Zodra ze hem weer hebben ga ik een voorraadje aanleggen. Met dit soort parfums kun je alle kanten op, ik vind het daarom handig om ze altijd in huis te hebben.

Amenity: Marc Jacobs Decadence

Amenity van Figenze is de dupe van Decadence van Marc Jacobs, een bloemige, maar toch kruidige geur. De herkenbare fles in de vorm van een handtas is eveneens gekopieerd. Waar Decadence in een zwart/groene uitstraling komt, is er bij Amenity gekozen voor een kitcherig roze exemplaar. Deze parfum is sowieso een verschijning in je badkamerkast.

Marsela: Coco Chanel Madamoiselle

Tot slot is er van de parfum der parfum ook een dupe verkrijgbaar! Marsela van Figenze is een dupe van Coco Chanel’s Madamoiselle, en deze kun je voor minder dan twee euro bij de Action kopen.

Action heeft nog meer parfums van het merk Figenze die allemaal onder de €2,00 verkrijgbaar zijn. Ik heb nog niet alle parfums leren kennen, dus wie weet herken jij er wel een dupe in! Ga zeker eens langs het parfumschap om ze uit te proberen.

Action parfum dupes Tiktok

DIY Hack: Roomspray en geurtstokjes maken

De parfums van Figenze en Capaci lenen zich perfect om roomspray of geurstokjes te maken. Deze DIY home accessoires kun je maken met slechts een paar benodigheden.

Roomspray maken

Voor het maken van je eigen roomspray heb je alleen een difuserfles nodig. Deze hebben ze ook bij de Action op voorraad. Je vind deze bij de haarbenodigheden. Vul het flesje met een dupe parfum naar keuze en voeg 50 ml water toe. Je huis zal heerlijk ruiken!

Geurstokjes maken

Voor het maken van geurstokjes met Action parfum dupes heb je een leeg flesje en geurstokjes nodig. Indien je deze niet voorhanden hebt, dan zijn sateprikkers ook prima. Schenk het parfum in de fles en voeg 50 ml water toe. Geef je flesje een mooie plekje en geniet van de geur.

Andere geliefde parfum dupes

Ik struinde het internet af en ontdekte nog een paar goedkope parfum dupes van diverse merken:

  • La Rive In (DM) – Giorgio Armani Sí
  • La Rive Cash (Douglas) – Lady Million
  • La Rive Pearl (Douglas) – Hugo Boss Jour Pour Femme
  • La Rive Cute (Douglas/DM) – Chloé
  • Suddenly Madame Glamour (Lidl) – Chanel Coco Mademoiselle
  • The Master Perfumer Absolute Iris N° 39 (Kruidvat) – Lancôme La vie est belle

Lees ook: 30 Dingen die je altijd bij de Action moet kopen

La Rive heeft zeker 20 dupes die je voor circa €6,- bij de DM in Duitsland kunt kopen. Ik ben op zoek naar meer dupes. Help jij om de lijst bij te vullen? Post dan in de comments jouw favoriete dupe parfum! Zo kunnen we elkaar aan lekkere geurtjes helpen.

Recent Posts