PAS OP! Een eng virus neemt jouw Whatsapp over!


Vervelend nieuws vandaag: Whatsapp gebruikers kunnen te maken krijgen met een eng virus dat jouw whatsapp account over kan nemen. Dit is natuurlijk de nachtmerrie van elke gebruiker. Daarnaast kan jouw telefoonrekening door dit virus flink gaan stijgen. Geen goede zaak dus. Dit is er aan de hand:

Vrienden bespioneren

Als je de komende tijd Whatsapp gebruikt voor je dagelijkse sociale zaakjes, moet je even goed uitkijken. Er gaat namelijk een bericht rond waar in aangegeven wordt dat je jouw vrienden kunt bespioneren. Voor sommige gebruikers is deze verleiding erg groot. Je zou namelijk middels een programma de berichten van je contactpersonen kunnen lezen. Gossip Girl anno nu. Als je dit berichtje krijgt moet je hier absoluut niet op in gaan. Je krijgt dan te maken met een verschrikkelijk virus.

Dit virus gaat nu rond via Whatsapp

Meer dan 100.000 mensen wereldwijd hebben wél op dit berichtje geklikt en hebben inmiddels de vervelende gevolgen ondervonden. Er wordt namelijk malware op je telefoon geïnstalleerd en zo heeft een virus toegang tot jouw telefoon als het paard van Troje. Als het virus zich eenmaal in je telefoon genesteld heeft, zal het een berichtje sturen naar al je vrienden met het bericht dat ook zij hun vrienden kunnen bespioneren. Zo verspreidt het virus zich razendsnel. Het virus draagt de naam WhatsEspião, (espião betekent letterlijk ‘spion’ in het Portugees) en blijkt afkomstig te zijn van een gehackte gebruiker in Brazilië. Vooralsnog is het virus alleen in het Frans, Spaans en Portugees te vinden. Kijk dus goed uit als een (buitenlandse) vriend zo’n dergelijk bericht naar jou stuurt. Misschien duikt het virus binnenkort ook op in de Nederlandse taal.

Moraal van het verhaal: Klik nooit op verdachte links via Whatsapp en ga niet in op berichten van mensen die je niet kent. Better be safe than sorry.

 

Recent Posts