Pijnlijke nek en schouders? Probeer deze goedkope truc!


Onwijs veel mensen hebben regelmatig last van een pijnlijke nek en schouders. Die dikke kabels zitten helemaal vast en zijn lastig om weer soepel te krijgen. Pijnlijke nek en spieren kunnen diverse oorzaken hebben. Toch komt dit meestal doordat je een verkeerde houding aanneemt of niet regelmatig beweegt. Mensen met een kantoorbaan hebben er vaak last van.

Het kan echter ook met de bouw van je lichaam. Door bijvoorbeeld scoliose kunnen spieren en pezen de kromming van de rug compenseren. Er komt veel druk op de spieren te staan. Meer dan goed voor je is. Je zult dan waarschijnlijk last hebben van chronische pijn.

Er is een goedkoop trucje..

Het is belangrijk om pijnlijke nek en schouder spieren te laten ontspannen. De spieren warm houden kan helpen en de pijn verlichten. Daarom deel ik vandaag een goedkope DIY om zelf een warmtekussen te maken. Wat heb je nodig?

  • Een pak rijst
  • een (oude) sok
  • De magnetron.

Je neemt de (oude) sok en vult deze helemaal met rijstkorrels. Zorg er vervolgens voor dat je de sok goed dicht maakt. Dit kan met touw, stevig garen of wol. De sok mag geen gaten bevatten, anders vallen de rijstkorrels er natuurlijk uit! De gevulde sok leg je circa 2-3 minuten in de magnetron. Je kunt het warmtekussen nu op de pijnlijke plek leggen.  Je kunt de sok ook vullen met graan, lijnzaad of kersenpitten!

Als de sok koud is geworden kun je hem opbergen en deze een volgende keer opwarmen in de magnetron.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

 

Recent Posts