Recept: 40 mini appelflappen voor slechts €1,28!


appelflappen

We houden allemaal wel van een appelflapje toch? Het enige nadeel is dat dit ‘luxe snackje’ toch al gauw wat aan de dure kant is. Ik heb de ideale oplossing: voor iets meer dan een euro en een paar minuten in de keuken heb jij 40 heerlijke mini-appelflappen.

Ingrediënten:

  • 1 pakje met 10 velletjes bladerdeeg  | €0,73 bij Albert Heijn
  • 1 pot appelmoes | €0,55 bij Albert Heijn

Bereidingswijze:

Snij de plakjes bladerdeeg in vier gelijke delen, vul ze met een beetje appelmoes en rol de stukjes op. Je mag hierin zo creatief zijn als je zelf wil, leef je uit!

Bak ze vervolgens op een bakpapier in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.

Zijn ze klaar? Gooi een scheut appelmoes op je bord en dippen maar. Het was nooit eerder zo makkelijk om mini appelflappen te maken en de smaak verschilt niet veel van een echte appelflap!

appelflappen2

Variatie tip:

Koop in plaats van een pot appelmoes, een pot chocoladepasta naar keuze en je hebt 40 goedkope mini-chocoladebroodjes! Zelf vind ik het lekkerder om de pasta op het bladerdeeg te smeren voor het in de oven gaat, zo smelt de chocolade lekker een beetje in het broodje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om, net als met de appelmoes, lekker te dippen op je bord. Eet smakelijk!

  • Dit is een gastblog geschreven door Annemieke van Eenbeetjechef.  Bezoek haar blog voor meer leuke low budget recepten.

Zelf een recept delen? Bezoek dan Low Budget: Tips & Creatie

Recent Posts