Een romantisch diner organiseren? Zo doe je dat!


Romantisch diner

Dan opeens is het zover. Je hebt een mijlpaal in je relatie bereikt. Daarom wil je graag iets speciaals organiseren: Een romantisch diner! Dat kun je leuk en makkelijk doen met de volgende tips;

De voorbereidingen

Als je alles goed hebt voorbereid, heb je tijdens het moment supreme nog maar het halve werk; en dat is jouw vriend of vriendin entertainen. Niet op een manier dat je op de keukenstoel Robbie Williams gaat karaoken, maar je snapt me wel; Praten, aandacht geven, eten serveren, drankjes bijschenken etc. De voorbereidingen beginnen bij je thuis. Zorg dat het huis schoon is, creëer een ongedwongen en gezellige sfeer door middel van kaarsjes, dimlicht en door eventueel een gebrande cd van knuffelrock 2002 (of iets in die trant) opzetten. Dat laatste doet het altijd goed. Daarna brengen de voorbereidingen je naar de supermarkt waar je inkopen gaat doen voor het diner.

Boodschappen doen voor het diner

Zorg dat je van te voren alles al uitgestippeld hebt om te voorkomen dat je bij aankomst in de supermarkt geen flauw idee hebt welke ingrediënten je moet inslaan. Daarom is een boodschappenlijstje onmisbaar. Ik hoor de meeste vrouwen een ‘duh’ gebaar maken, maar ik vermeld het toch even omdat er mannen (maar ook vrouwen) zijn die totaal geen idee hebben hoe je zoiets efficiënt kunt regelen. Als je een romantisch diner voorbereid geef je meestal de voorkeur aan een gerecht waarvan je weet dat de andere persoon het geweldig vind! In mijn geval is dat een goede schnitzel met room- of jachtsaus. Als ik het diner voor mijn vriend organiseer maak ik zijn favoriete risotto. Zo ga je na wat het lievelingsgerecht is van je partner. Qua voorgerecht kun je het simpel houden. Een salade of soepje doet het altijd goed. Met het nagerecht mag je flink uitpakken want een toetje is nou eenmaal sexy! Denk hierbij aan slagroomsoesjes met aardbeien. Chocolademouse met vruchten of wat dacht je van een chocolade fondue? Je hebt erg veel opties, maar hou het persoonlijk.

Koken en de tafel voorbereiden

Als je al s’ middags begint met koken kost je dat een hoop tijd! Dan kun je de tijd gezellig met je partner doorbrengen in plaats van dat je in je netste outfit staat te zweten achter het fornuis. Worst case scenario. Zorg dat je alles al gekookt hebt zodat je bij aanvang van het romantisch diner het eten even kort kunt opwarmen. Doe dit gewoon in de pan. Dit ziet wat klassieker uit dan het gebruik van de magnetron. Bij het dekken van de tafel zet je natuurlijk een kaarsje in het midden. Het klinkt erg cliché, maar dit wordt waarschijnlijk nog het meeste gewaardeerd omdat een kaars op tafel wil zeggen dat het een speciale gelegenheid is. Daarnaast mag je vandaag best je mooiste servies uit de kast halen en zet het samen met de glazen en het bestek volgens de etikettennormen op tafel. Wedden dat je hoge ogen scoort als je de tafel hebt gedekt als een pro?

Tijdens het diner

Wees de perfecte gastvrouw/heer door je partner op een speciale wijze te ontvangen. Geef hem of haar een roosje, neem de jas aan en begeleid hem of haar naar de tafel. Begin met een inleiding. Vertel waarom je jouw partner hebt laten komen en wat jouw romantisch diner gaat inhouden. Vervolgens schenk je een drankje naar keuze in. Prosecco doet het in de meeste gevallen wel goed. Warm het diner op en serveer alsof je voor Jamie Oliver werkt. Vervolgens is het moment aangebroken om tijd te spenderen met je partner.

Na Het diner

Is je romantisch diner geslaagd en zit je van binnen al een soort vreugdes moonwalk te maken? We zijn er nog niet! De nabeschouwing is minstens zo belangrijk. Ruim de tafel af en zet de vuile vaat in de keuken. De afwas komt namelijk later. Biedt je partner nog een drankje aan. Bijvoorbeeld een likeurtje of koffie. Vervolgens kun je hem of haar uitnodigen voor een romantische wandeling of kun je voorstellen om een romcom te kijken. Jullie avond kan niet meer stuk!

Peachlife

Recent Posts