5 Schoonmaaktips die we geleerd hebben tijdens de Pandemie


De afgelopen periode stond in het teken van het Corona virus. We kunnen er hedendaags niet meer omheen en we hebben veel aspecten in ons leven moeten aanpassen. Zo heb jij waarschijnlijk net als ik de schoonmaakgewoontes moeten aanpassen.

Want sinds het Corona virus de wereld in zijn greep heeft, moet het allemaal net iets schoner en beter gepoetst worden. ‘Handen stuk wassen’ en desinfecteren doen we nu nog intensiever dan normaal. Maar ook de volgende schoonmaaktips hebben we geleerd tijdens de pandemie.

Goed desinfecteren

Terwijl schoonmaken een proces is van het verwijderen zichtbare vuil, gaan we met desinfecteren een stapje verder. We verwijderen dan bacteriën en virussen op een microscopisch niveau. Dit is de deal: om een ​​oppervlak volledig te desinfecteren, moet je het eerst schoonmaken.  Begin met het wegvegen van stof en kruimels voordat je het oppervlak besproeit met een desinfecterende spray, anders werkt het vuil als een barrière en kan de desinfectiespray het onderliggende oppervlak niet bereiken.

Herbruikbare boodschappentassen reinigen

Het Coronavirus heeft veel van onze routines volledig veranderd, inclusief de manier waarop we boodschappen deden. Wanneer hebben we voor het laatst onze herbruikbare boodschappentassen gewassen? Veel mensen doen dit niet of te weinig. En dat terwijl er onwijs veel bacteriën en virusdeeltjes op kunnen plakken. Denk hierbij aan de E-coli bacterie. Maar ook het Coronavirus kan lang op een plastic ondergrond leven. Stoffen tassen kunnen vaak heet gewassen worden. Plastic tassen kun je soppen/afnemen met dettol.

Hoe belangrijk contacttijd is

Contacttijd is de aanbevolen tijd die een spray of product op een oppervlak moet zitten om het percentage bacteriën of virussen te doden. Het niet volgen van de contacttijd is een grote schoonmaakfout. Niet lang genoeg wachten kan ervoor zorgen dat ziektekiemen op oppervlakken blijven hangen. Als je een nieuw schoonmaakproduct koopt, neem dan even de tijd om de kleine lettertjes op de verpakking te lezen en volg de voorgestelde contacttijd.

Hoe je aangekoekte resten verwijdert

Tijdens quarantaine waren velen van ons meer dan ooit aan het koken en bakken. Met soms een aangebrand/aangekoekte pan of blik als resultaat. Je kunt het beste meteen na het koken de pan ‘blussen’ met water en en een scheut azijn aan toevoegen. Na een uurtje kun je de aangekoekte restjes er makkelijk van af schrapen.

Hoe je matrassen reinigt

We hebben veel tijd gehad voor de grote schoonmaak en met het oog op desinfecteren, kun je ook het matras reinigen en ontdoen van huismijt. Meng een hoeveelheid baking soda met een paar druppels eucalyptus/pepermunt olie. Strooi het goedje uit over je matras en laat het een halve dag zitten. Deze combi is een echte huisstofmijt killer! Vervolgens neem je het matras af met een stofzuiger. Je matras is weer fris!

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts