Heb je een hekel aan Opruimen? Probeer de 1 minuut Regel!


opruimen

Waarom hebben we toch altijd zo’n hekel aan opruimen en schoonmaken? Een leuk klusje is het natuurlijk niet. Dat is echter niet de belangrijkste reden. We vinden het vaak zo verschrikkelijk omdat er geen einde aan lijkt te komen. Ben je eenmaal klaar, dan kun je weer opnieuw beginnen. Soms denk ik ook wel eens; Wat heeft het voor zin? Foute gedachten!

Want je kunt het jezelf wel degelijk een stukje aangenamer maken. Opruimen, schoonmaken en met een voldaan gevoel iets leuks gaan doen terwijl het huis aan kant is. Je kunt aan de slag gaan met de 1 minuut regel. Niet veel moeite,maar het resultaat kan groot zijn.

De 1 minuut regel voor opruimen en schoonmaken

Als we gaan schoonmaken, doen we vaak een grote beurt in een keer. Veel taken binnen 1-2 uur afmaken voor de rest van de week. Dat is niet nodig. Je zult zien dat naarmate de dagen verstrijken, het huis er weer slordig uit gaat zien. Deze methode is misschien leuk voor de eerste dag, maar na dag 2 zul je merken dat je huis en jouw humeur niet meer zo fijn zijn. Effectief opruimen zit hem niet in de tijd die je er in steekt, maar in de frequentie. Probeer dagelijks binnen 1 minuut alle spullen rondom het huis op te pakken en weer op de juiste plek te zetten en op te bergen. Je zult zien dat je dagelijks een ordelijk huis hebt en je zult merken dat je er niet echt moeite voor hebt moeten doen.

3x 1 minuut

Wil je nóg meer gedaan krijgen en zelfs wat schoonmaaktaken toevoegen? Probeer dan dagelijks 3x 1 minuut bezig te zijn. In de ochten, middag en avond. Weinig moeite, groot resultaat! Succes er mee!

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts