Slimme Bespaartips om minder benzine te verbruiken


We hoeven je vast niet uit te leggen dat benzine tegenwoordig een vermogen kost. Dit is voor veel mensen nauwelijks te betalen. Men kiest er steeds vaker voor om de auto te laten staan. Of in ieder geval lange reizen te schrappen.

Heb je weinig te besteden en heb je de auto dagelijks nodig? Dan is het verstandig om je te verdiepen in zuinig rijden. Dit hoeft niet te betekenen dat je van auto moet wisselen, maar er zijn een aantal handige tips die iedereen kan toepassen om minder benzine te verbruiken.

Zorg voor de juiste bandenspanning

Het is slim om elke twee maanden je bandenspanning te controleren. Als deze niet goed is verbruik je meer benzine. Hoe weet je wat de juiste bandenspanning is? Elke auto is anders. Je kunt dit controleren in het boekje dat je bij je auto hebt gekregen, maar je kunt natuurlijk ook Google raadplegen. Bij een groot aantal pompstations kun je de banden gratis oppompen. Doe dit dan ook tijdig.

Rij langzamer

Het is beter om 100 te rijden dan 130. Je bespaard namelijk zo’n 14% brandstof per uur als je langzamer de weg op gaat. Dit is niet alleen beter voor het milieu, je bespaard ook veel geld op een volle tank.

Snel schakelen

Schakelen naar een hogere versnelling doe je zo vroeg mogelijk. Waarom? Op tijd schakelen betekent dat je toerental lager is, waardoor je auto minder benzine gebruikt.

Constante snelheid

Nog een slimme tip: Rij zoveel mogelijk in een constante snelheid. Als je vaak moet remmen of extra gas geven, dan kost dit meer benzine. Als het qua afstand niet zoveel uitmaakt, is het beter om voor een hoofdweg (zonder veel obstakels) te kiezen, dan voor een route door dorpen en wijken.

Verwarming en airco

Als je boodschappen gaat doen met een kleiner budget, ga je eerst de ‘luxe producten’ afstrepen. De broodnodige producten mogen blijven. Wie wil besparen op benzine gaat snijden in snufjes die we eigenlijk niet nodig hebben. Je komt dan al snel uit bij de airco of verwarming.

Ik hoop dat je deze tips kunt toepassen zodra je in de auto stapt. Wist je het bovenstaande al? Dan hoop ik dat deze blog een fijne reminder was. Heb jij nog meer tips om te besparen op de benzinekosten? Deel ze in de comments of in onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle.

Recent Posts