Slimme tips om te besparen op je bruiloft!


bruiloft1Trouwen, zo ontzettend speciaal & bijzonder. Dé dag dat je echt volmondig JA zegt tegen de liefde van je leven. Dat mag ik uiteraard hopen 😉 Vaak de bruiden zijn heel fanatiek en weten al van kleins af aan wat voor bruiloft ze willen.

Misschien hebben ze al een hele bruiloft map waar ze allemaal plaatjes in hebben verzameld met de perfecte jurk, de meest mooi locatie & die prachtige Killer Heels. Aan dit alles hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Met veel liefde geef ik je wat tips waarmee je de kosten wat lager kunt houden en meer overhoudt voor die perfecte jurk!

Maak een duidelijk overzicht

Ga even goed achter de computer zitten en maak een mooi duidelijk budgetoverzicht. Dit kan heel gemakkelijk in Excel! Maak een helder overzicht voor jezelf met daarin de leverancier, de dienst, de werkelijk kosten, de geschatte kosten en wanneer je wat moet betalen. Houd deze altijd bij de hand en als jullie iets hebben gekocht hebben of akkoord zijn gegaan met een leverancier, dan noteer je dat gelijk.

bruiloft4

Gasten zijn duur op je bruiloft

Heel leuk hoor die vriendin van je neef die net 3 maanden bij elkaar zijn of die collega die alleen hoi zegt bij binnenkomst op kantoor. Gezellig als die erbij zijn, vergeet alleen niet dat ze heel veel geld kosten! Je betaalt voor hun diner, drinken, hapjes, taart, bedankje, drukwerk en misschien ook wel vervoer. Duur grapje! Ga dus samen even goed zitten en geef eerlijk aan welke gasten je echt dierbaar zijn waarmee je deze prachtige dag wilt delen

Gewone hotelkamer is ook mooi

Heel veel bruidsparen aan toch voor die mooie bruidssuite met jacuzzi & kingsize bed. Heb je dat ook echt nodig? De wat duurdere hotelkamers (die vaak toch wat goedkoper zijn) hebben vaak ook de luxe die je nodig hebt. Onthoud dat je echt een hele zware dag achter de rug hebt, genoeg drankjes hebt gedronken en waarschijnlijk doodmoe op bed beland. Wat maak je dan nog mee van die (dure) luxe?

bruiloft3

Ringen, wil hij er wel één?

Vaak willen of mogen mannen geen ringen. Gevaarlijk voor hun werk, ze vinden het irritant of het is gewoon geen man die van sieraden houdt. Zou je er dan alleen 1 voor de ceremonie kopen voor honderden euro’s? Niet slim. Ga dan voor een oude ring of misschien van zijn vader of opa die je even kunt gebruiken. Wil je wel allebei een ring, kijk dan eens bij de gewone ringen. Het hoeft niet per se een setje te zijn wat verkocht wordt als trouwringen set. Kijk eens wat je zelf mooi vindt en misschien past dat ook wel bij elkaar. Scheelt je vaak enorm veel geld.

Zoals je bovenstaand heb kunnen lezen is het vaak zo dat op het moment er trouwen of bruiloft voor een bepaald product of dienst staat, je gelijk meer geld betaald. Wees creatief en neem de tijd om kritisch te kijken! Overzicht, transparant en duidelijkheid zorgt voor meer te besteden en een beetje meer rust 😉

Door: Kim van debruiloftblog.nl

Recent Posts