Snurkt jouw partner? Dit kun je doen!


snurkt

Er is niks zo vervelend dan wakker liggen van een kettingzaag. Ieder mens heeft een goede nachtrust nodig, maar met een snurkende partner lukt dit moeilijk. Snurken kan een probleem zijn binnen de relatie. Want de snurker voelt zich vaak schuldig. De wederhelft die er last van heeft neemt op zijn of haar manier weer afstand en kan na een paar nachten slecht slapen, flink chagrijnig zijn.

Kan je iets aan snurken doen? Ja en misschien ook wel nee. Snurken komt bij de meeste mensen voor. Echter, het is bij sommige mensen zo extreem, dat het een probleem kan worden. Er zijn een aantal dingen die je kunt proberen om het snurken te verminderen of zorgen dat het helemaal ophoudt. Het is echter geen garantie dat het voor jou of jouw partner werkt.

Ga naar de huisarts

Extreem hard snurken kan te maken hebben met een slaapapneu. Dit houdt in dat jouw partner ademstops heeft gedurende de nacht. Als je slaapt, dan ontspannen de spieren. Dus ook de spieren in de keel. Ademstops kunnen luid snurken veroorzaken. De huisarts kan wellicht helpen. Het is dus raadzaam om een afspraak te maken.

Leg je partner op een zij

Snurken komt vooral voor als jouw partner op de rug of buik slaapt. Je kunt jouw partner dan op een zij rollen. Dit kan helpen, maar het is erg irritant om dit minstens 7 keer per nacht te moeten doen. Je slaap en je humeur worden er niet echt beter op. Ook heb ik gehoord dat je een tennisbal in een slaapshirt kunt naaien. Dan is jouw partner minder geneigd om op de rug te slapen. Het ligt immers niet comfortabel.

Bestaan er oordopjes?

Nee. Er bestaan geen oordopjes die 100% het geluid van een kettingzaag kunnen wegfilteren. Mocht je toch goede oordopjes zijn tegengekomen, deel ze in de comments!

Triggers voor snurken

Jouw partner kan ook snurken door het drinken van alcohol, roken of overgewicht. Zorg dat jouw partner deze factoren onder controle heeft. Een glaasje alcohol kan zeker wel eens, maar geen dagelijks gebruik. Ook stoppen met roken is de beste oplossing en bij overgewicht kun je het beste diëten om snurken tegen te gaan.

Apart slapen

Partners van snurkers slapen vaak in een andere kamer om een goede nachtrust te krijgen. Dit is helemaal geen schande en ook niet eens zo slecht voor je relatie! Je bent elke dag uitgerust wakker, en dus niet chagrijnig of kribbig door slaaptekort. Zo kun je vele ruzies voorkomen. Volgens Maria Sullivan, Dating expert en vice president van dating.com, kan apart slapen jouw relatie juist een boost geven! De chemie blijft behouden en het kan ook voelen alsof je weer in de dating fase zit. Je weet wel, die fase waar juist alles rozengeur en maneschijn is. Je verlangt vaker naar elkaar en dat geeft jouw liefdesleven meteen weer een romantisch tintje!

 

Bron: Purewow

Recent Posts