10 Spannende Netflix series die je nog niet kende!


Tegenwoordig kun je beter vragen ‘wie heeft er geen Netflix’? De streamingdienst is super populair in ons land en telt ontelbaar vele films en series. Een groot aantal series kennen we wel, Gossip Girl, Orange is the new black en Narco’s zijn een van mijn favorieten. Ondertussen heb ik ondervonden dat een groot aantal ‘onbekendere series’, écht de moeite waard zijn.

Misschien heb je deze series al eens gezien, misschien ook niet. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe spannende serie met crime, geheimen, sensatie of alle drie? Dan heb ik hier een aantal pareltjes voor jullie! Zet deze maar alvast op jullie watch-list:

Crossing Lines

Elite agenten uit diverse Europese landen komen samen om internationale misdaden te bestrijden. Ieder heeft zijn eigen taak en specialisme. Deze serie heeft wat weg van CSI, maar speelt zich op diverse locaties af. In elke aflevering krijgt het team een nieuwe case voorgeschoteld, in steeds weer een nieuwe Europese stad of streek.

Bitter Daisies

Ben je helemaal into het ‘nordic noir’ crime genre, dan is Bitter Daisies zeker iets voor jou! Moordmysterie op het platteland in het Spaanse Galicië. Een seriemoordenaar is on the loose, en aan detective Rosa de taak om de dader te pakken. Niets is wat het lijkt en de mysterieuze dorpelingen hebben ook ieder wat te verbergen.

The Missing

Er zijn twee seizoenen gemaakt van de serie ’the missing’. In elk seizoen staat een andere vermissingszaak centraal. Het kleine jongetje Oliver wordt in seizoen 1 vermist. In seizoen 2 duikt Alice na een vermissing van 9 jaar weer op. Ze wil niet veel kwijt over deze periode, wel dat ze met een meisje was, genaamd Sophie. Aan detective Juliën Baptiste om te achterhalen wat er is gebeurt.

Top of the lake

In Top of the lake wordt je meegenomen naar het mooie Nieuw-Zeeland, waar een 12 jarig meisje word gevonden in een meer. Ze wordt gered van de dood en in het ziekenhuis blijkt dat ze 5 maanden zwanger is! Robin Griffin, gespecialiseerd in kindermisbruik wordt ingeschakeld om het meisje te steunen. Niet veel later verdwijnt het meisje. Griffin stort zich helemaal op dit mysterie.

 

Sandhamn Murders

Moordzaken met een feelgood gehalte? Meet the Sandhamn murders! Een waarschijnlijk onmogelijke combinatie, maar het is waar! Op het Zweedse eilandje Sandhamn hebben welgestelde Zweedse mensen een vakantiehuis. In het weekend en in de zomer wordt het eiland massaal bezocht door de mensen uit Stockholm om even tot rust te komen. Niets is minder waar met de moorden die er gepleegd worden. Thomas Andreasson zoekt in elke aflevering uit wat er precies gebeurt is en op een of andere manier raakt eilandbewoonster Nora Linde telkens betrokken bij de zaken. Ze besluiten samen te werken op dit mooie idyllisch eiland om de moorden op te lossen.

Grenseland

Nikolai is een rechercheur die met verlof is, maar per toeval bij een moordzaak terecht komt en ingezet wordt. Hij komt verder met de moordzaak en beseft dat zijn eigen familie er iets mee te maken heeft! Hij besluit om zijn familie te beschermen en het onderzoek verloopt niet eerlijk. Zijn partner komt daar achter en dan wordt hij achtervolgt door zijn eigen leugens.

 

Ozark

Ozark is misschien wel een beetje bekender, maar zeker de moeite waard. Een financieel adviseur moet 500 miljoen dollar witwassen voor een drugsbaas. Dit besluit hij te doen in de Ozarks, Missouri, een plek waar allemaal no-nonsens hillbillies wonen. Iemand van buitenaf valt op, en zeker als ze alle lokale zaken opkopen of starten om geld wit te wassen. De bewoners komen hier achter en worden al snel onderdeel van deze praktijken.

Cocaine Coast/Fariña

Om maar even in de drugssferen te blijven: Een Narco’s-achtige serie die zich in het jaren 80 van Spanje afspeelt. Mensen waren in de periode arm, en zo werd visserman Sito een drugsbaas. De Cocaïne uit Zuid-Amerika kwam via zijn organisatie in Galicië aan wal om verspreid te worden door heel Europa. Een self-made boef met de bijbehorende rise and fall. De jaren 80 outfits, looks en auto’s maken het ook de moeite waard om te kijken!

 

Suburra

Drie jonge mannen uit diverse milieu’s van de samenleving raken verstrikt in de gangster praktijken van Rome. Corruptie in het Vaticaan, Italiaanse maffia en zigeunerfamilies willen allemaal een belangrijk stuk grond bezitten langs de kust van Rome. Tel daar ook nog eens drugspraktijken, moord en steekpenningen in de politiek bij op en je hebt een recept voor een geweldig spannende serie!

NSU German history X

In deze mini-serie krijgen we te maken met de Neo Nazi beweging NSU, die verdacht wordt van moorden op immigranten en diverse bankovervallen. We gaan in het eerste deel terug naar de jaren 90 waar we zien hoe tienermeisje Beate uit het Oost-Duitse Jena, langzaam maar zeker verzeilt raakt in Neo-Nazistische kringen. Samen met Uwe Böhnhardt en Uwe Mundlos richt ze een geheim commando op om verder te gaan dan alleen te discussiëren en racistische liedjes te zingen. Dit heftige verhaal is echt gebeurd en wordt vanuit diverse perspectieven weergegeven.

Recent Posts