10 Manieren om Sparen leuk en uitdagend te maken!


Het sparen van geld is voor de een leuker dan voor de ander. Want voor jou betekent het dat je ergens op moet bezuinigen, terwijl de ander kan sparen en nergens op hoeft te letten. Behoor jij tot die eerste categorie en kun je wel wat extra motivatie en fun gebruiken? Lees dan verder.

Geld sparen kan leuker. Daar ben ik van overtuigd. Met een goede motivatie spaar je meer, én sneller is gebleken. Maak er een uitdagend spel van. Misschien stop jij met deze tips zelfs wat extra geld weg.

Knutsel een moodboard

Iedereen spaart geld met een reden. Wat is jouw doel? Is het die toekomstige vakantie naar Bali, een extra potje voor als de wasmachine stuk gaat of het benodigde spaargeld voor je eerste woning? Verzamel deze gedachten en maak een moodboard. Neem een groot vel papier, knip plaatjes uit, schrijf er teksten bij en maak een afvinklijstje voor elk bedrag dat je hebt bereikt (€10,- , 50,- , 100,- ,250,- enz. Random getallen mogen ook, zoals €157,- of €333,-  of  Kortom: maak er een gezellige boel van.

Geld bingo

Dit is heel leuk! Op Pinterest kun je money bingo printables vinden. Dit zijn sjablonen van bingo kaarten waar je met geld bingo kunt spelen. Wie verzameld alle muntjes als eerst? Briefjes mogen ook meedoen! Een volle bingokaart stop je in de spaarpot. Daarna begin je weer opnieuw. Dit is tevens een leuke manier om kinderen te leren sparen.

Verzamel een soort munt

Deze manier van sparen heb ik leren kennen via mijn schoonmoeder. Ik was 20, ik kwam net van school af en sparen was voor mij alleen voor de korte termijn. Ze spaarde alle Antilliaanse 5 gulden (ik woonde toen nog in Curaçao) in een grote Ikea pot. Die 5 gulden muntjes zijn vergelijkbaar met onze oude gulden, een volle pot was bijna niet te tillen! Je kunt dit ook doen met bijv. €0,50 of €2,-. Vervolgens breng je de volle pot naar de bank.

Pin spaar inspiratie op Pinterest

Zoek je motivatie en tips om geld te sparen? Daar is Pinterest de aangewezen plek voor. Via deze gratis app kun je ‘pins’ op een digitaal bord vastprikken. Je kunt er challenges, blogs, DIY, tips en printables vinden die met geld en sparen te maken hebben. Als je even vast zit, kun je de app openen om je te motiveren. Wist je trouwens dat Budgetella ook een Pinterest account heeft?

Doe een spaarchallenge

Via google en Pinterest kun je diverse spaarchallenges vinden. Deze duren meestal 365 dagen/52 weken en vangen aan op de eerste dag van het jaar. Dit zijn een aantal leuke spaarchallenges:

  • Elke week het aangegeven bedrag sparen.
  • Je hebt een jaar de tijd om alle aangegeven bedragen af te vinken/in te kleuren.
  • Elke week cumulatief sparen.
  • Wie heeft de spaarpot als eerste vol.
  • Wie heeft het meeste geld opgebracht.

 

Maak een geldslinger

Dit is een leuke tip om met kinderen te ondernemen. Hang een draadje op, bijv. in de slaapkamer, en hang elk gespaard briefje met een wasknijper aan de draad. Zo hang je nog eens met plezier de slingers op! Is de slinger vol? Doe het geld in de spaarpot of hang er een nieuwe draad naast. Elke keer de briefjes zien werkt motiverend.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts