Tips om meer Groente voor minder Geld te Kopen!


Sinds een jaar ben ik veel gezonder gaan eten. Het vergt wat onderzoek, inspanning en tijd om je boodschappen gewoontes aan te passen, maar het resultaat mag er zijn. Ik heb meer energie, ik ben vrolijker en ook het opgeblazen gevoel is weg. Dit heb ik gedaan door meer groente te eten, minder koolhydraten en vooral minder vlees.

Eigenlijk eet ik nog maar 1-2 keer per week vlees en de portie koolhydraten heb ik gehalveerd. In plaats daarvan eet ik veel groente tijdens het avondeten. Gevarieerd waardoor je niet eens doorhebt dat je zo veel groente binnen krijgt. Groente is een goede basis voor iedereen.

Besparen op groente

Gezond en veel groente eten staat in de mindset van veel mensen gelijk aan duur. Ik kan het niet kwalijk nemen, Koolhydraten als rijst of pasta zijn goedkoper en vullen de maag. Maar als je jouw gezondheid een upgrade wil geven, dan is het eten van groente onwijs belangrijk. Het goede nieuws is: Groente hoeft niet duur te zijn. Je moet er wel iets voor doen om goedkoper uit te zijn, en dat is voor vele mensen onbewust nog een hekelpuntje. Kennis van zaken hebben staat gelijk aan geld besparen. Daarom deel ik vandaag deze tips hoe- en waar je goedkoop groente kunt kopen.

Koop groente op de weekmarkt

Groente en fruit op de weekmarkt kan erg goedkoop zijn. Misschien heeft niet elke marktkraam goedkope prijzen, maar de groenteboer in mijn stad gelukkig wel! 2 avocado’s voor €1,-. Een kilo tomaten voor €1,-. Een doos druiven voor €1,-. 8 citroenen voor €1,- , 2x pastinaak of courgette voor €1,-. Dat zijn nog eens leuke groente en fruit koopjes!

Eet seizoensgroenten en koop dit lokaal

Groente eten van het seizoen. Vroeger was dit heel normaal. Eten wat de pot schaft. Hier kun je een groente kalender vinden. Dan ben je altijd op de hoogte wanneer groente geoogst worden en dus in de aanbieding zijn. Daarnaast hebben veel groentes het hele jaar door dezelfde prijs. Groente en fruit dat geïmporteerd word, is ook vaak duurder. rechtstreeks bij de boer kun je de goedkoopste groente, fruit en aardappelen vinden.

Shop bij mini-markets en Turkse supermarkten

Woon je in de stad en is kopen bij de boer ver van huis? Dan kun je in jouw stad genoeg mini-markets en Turkse supermarkten vinden. Hier kunnen versproducten vaak goedkoper aangeboden worden dan in een supermarktketen.

Too good to go groente/fruit box

Koop jij wel eens een too good to go fruit/groente box bij de Lidl? Dan krijg je waar voor je geld! Voor slechts €2,99 kun je een doos vol groente en/of fruit kopen. Vaak zijn de producten beperkt houdbaar. Snel opeten of invriezen dus! Soms krijg je ook producten die nog wel een week- of langer goed blijven. Gebruik deze doos dus als rode draad voor je weekmenu.

Groente zelf snijden

Voorgesneden groenten zijn misschien wel makkelijk, maar niet het goedkoopst. Daarom koop ik alle groente voor deze week los. Gebruik je maar een halve paprika? Die kun je gebruiken in een ander gerecht, invriezen of je kunt er soep van maken. Elke week maak ik een soep van  restjes groente en serveer dit met brood. Een goedkope maaltijd!

Diepvriesgroenten kopen

Bij mij zal er nooit een hak-potje in huis komen, maar diepvriesgroente is voor sommige gerechten een prima optie! Vooral snijbonen en erwten koop ik in het vriesvak. Diepvriesgroente is niet zo fijn om te wokken, maar je kunt het prima gebruiken in een curry of soep!

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

 

Recent Posts