8 tips om met plezier naar de sportschool te gaan!


sportschool

De lente is weer begonnen. En dat wil zeggen dat je nog even moet door bikkelen om jezelf in shape te krijgen voor de zomer. Die dagjes aan het strand zijn natuurlijk leuker als jij je goed in je vel voelt. 

Jezelf naar de sportschool krijgen is best moeilijk. Waarschijnlijk was het dit jaar wéér je goede voornemen en is het misschien nog niet helemaal gelukt. Met deze tips ga je wellicht in het vervolg met plezier naar de sportschool!

Sportbuddy

Vind iemand waarmee jij samen kunt gaan sporten. Hierdoor is er iemand anders die jou kan motiveren én je kan controleren. Daarnaast is samen sporten natuurlijk ook gezelliger en daagt het je uit om een stapje extra te zetten. Wanneer je niet mee gaat sporten heb je niet alleen jezelf, maar ook een beetje de andere ermee. Dan denk je wel 2 keer na als je niet gaat!

Goede kleding

Gaan sporten is een goed excuus om te gaan shoppen! Wanneer je gaat sporten heb je goede (en leuke ;)) sportkleding nodig. De kleding zorgt ervoor dat je bijna spontaan zin krijgt om te sporten!

Goede sportschool

Als je een goede sportschool vindt waarbij je je prettig voelt, zul je zien dat het een stuk makkelijker is om te gaan. De leuke gesprekken met de vrouw achter de balie, de lekkere koffie, de fijne douches of die ene leuke personal trainier die jou altijd ‘handige’ tips geeft. Het is allemaal extra motivatie om vandaag wél te gaan!

Beloon jezelf

Na een goede workout mag er ook best een goede beloning tegenover staan. Zo hebben sommige sportscholen een uitgebreide spa waar je kunt ontspannen na een intensieve workout of trakteer je jezelf op een lekkere smoothie (wel suikervrij natuurlijk). Geloof me, wanneer er iets tegenover staat ga je het een stuk sneller doen. Zo kun je ook je sportbuddy laten bepalen of je die beloning al verdient hebt of dat je toch nog even door moet squatten ;).

Stel doelen voor jezelf

Op het moment dat je doelen voor jezelf stelt en die noteert, wordt het veel makkelijker deze te bereiken. Je weet waar je het voor doet. Dit geeft een extra mentale boost. Schrijf je doelen ergens op waar je dagelijks naar kijkt om zo herinnert te worden aan deze doelen.

Groepslessen

De meeste sportscholen bieden ook groepslessen aan. Zo kun je leuke lessen uitkiezen om te volgen en daarmee je doel te bereiken of kies je ervoor om de uitdaging aan te gaan en toch die zware les te nemen zoals crossfit of core training. Samen sporten is nou eenmaal veel leuker dan alleen!

Andere goede gewoontes aannemen

Met de ene goede gewoonte, volgt de ander! Er zijn weinig mensen die heel ongezond eten en wel veel sporten of mensen die nooit sporten en alleen maar gezond eten. Deze goede gewoontes versterken elkaar. Pas dus niet alleen je sportschema maar ook je hele levensstijl aan en je zult zien dat het een stuk sneller gaat.

Vertel het aan anderen

De doelen die je voor jezelf opgesteld hebt kun je delen met anderen. Zo kunnen zij checken of je je wel aan je doelen houdt. Laat de ander je elke keer als je naar de sportschool zou gaan checken of je dat ook echt hebt gedaan. Je krijgt vanzelf een schuldgevoel wanneer je niet gaat op afgesproken tijden…

En, ben jij al ready om te gaan?

Recent Posts