Het is gezonder om twee keer per dag te slapen!


Veel mensen (waaronder ikzelf) zullen het wel herkennen; Halverwege de dag zijn we alweer moe en willen we zelfs alweer terug naar bed. Nu blijkt dat dit juist heel normaal is en dat het zelfs beter is om twee keer te slapen! 

Twee keer per dag slapen

Vaker slapen heeft zo z’n voordelen. Uit onderzoek van psycholoog Melinda Jackson van RMIT University en slaaponderzoeker Siobhan Banks van de University of South Australia blijkt dat onze biologische klok is ingesteld op twee kortere dutjes in plaats van een lange nachtrust.

Psychiater Thomas Wehr heeft ongeveer vijfentwintig jaar geleden al onderzoek gedaan naar hetzelfde onderwerp en ook daaruit bleek dat één schoonheidslaapje van 8 uur helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Twee keer slapen bevordert namelijk onze creativiteit en productiviteit. En dat is nog niet alles, want je wordt er ook nog eens een stuk alerter van, omdat we twee keer een boost krijgen. Meerdere voordelen dus!

Als dit geen goed nieuws is, dan weet ik het ook niet meer. Maar er is dus niks mis met het houden van een siësta. Slaap lekker!

Recent Posts