Vegan én budget? het kan!


image-2017-09-12

Vegan eten is dé food trend van tegenwoordig. We weten allemaal dat het goed is voor je lichaam maar vaak zoeken we voor ons zelf toch excuses. Vlees is zo lekker, is het wel echt zo goed?, het is zo duur. Gelukkig hebben wij dé tips om van dat laatste excuus weg te halen.

Vegan kan namelijk heel goed wanneer je op met klein budget zit! Op facebook zijn er genoeg vegan groepen waarbij er allerlei recepten gedeeld worden die je everyday kunt maken. Daarnaast is het een kleine verandering in het doen van boodschappen en you’re ready to go!

Vegan én budget? het kan!

Denk om

Denk niet: wow, groente en fruit is zó duur. Maar denk: hey, ik hoef helemaal geen duur stuk vlees of duur blok kaas te kopen. Dit scheelt me al een heel stuk met boodschappen geld!

Pasta, Noodles en soep

Dé ultieme budget (studenten) maaltijden zijn helemaal vegan te bereiden! Pasta met tomatensaus en gegrilde groente, groentesoep met vermicelli, noodles met groentes of noodlesoep: heel makkelijk én heel budget. Tip: je kunt in deze gerechten al je restjes verwerken! Dit scheelt dus niet alleen in de portemonnee, maar is ook goed tegen voedselverspilling!

Maak een weekbudget

Dit is een algemene tip, maar ook als je vegan boodschappen doet moet je dit niet vergeten. Ook als je vegan eet is het belangrijk niet over je budget heen te gaan. Dus zijn frambozen toch te duur? Dan moet je deze keer helaas weer voor sinaasappels gaan. Want je hebt het geld voor de frambozen niet bij je. Zo kún je niet eens in de verleiding komen om van alles en nog wat te kopen, je hebt namelijk alleen je weekbudget bij je.

Ga naar de markt

Als er één vegan heaven is, is het wel de groenteboer kraam op de markt. Hier vind je al je favoriete vruchten maar dan super goedkoop! Er zit vast wel een markt bij jou in de buurt ;).

Maak zelf vleesvervangers

Vleesvervangers zijn tegenwoordig erg betaalbaar. Maar het is misschien nog goedkoper om deze zelf te maken! Groenteburgers of bonenburgers zijn makkelijk en goedkoop te bereiden én er zijn genoeg recepten te vinden op internet.

Vraag om hulp

Ben je opzoek naar een goedkope kaas vervanger? Vraag hulp! Je hebt waarschijnlijk genoeg vegetariërs om je heen die de beste vleesvervangers weten en op facebook zijn er genoeg mede-vegans die vast laatst een leuke aanbiedingen gezien hebben. Gewoon vragen dus!

Recent Posts