Waarom ik nooit meer Boodschappen bij de Lidl doe!


Tijden veranderen en daarmee ook het aanbod en de prijzen in de supermarkt. Als tiener zijnde was ik vaak vrij. Uitstel van schoolexamens, tussenjaar, eerder klaar met stage, inbetween jobs en eigenlijk best veel legit excuses om ‘lekker van het leven te genieten’. Omdat ik zoveel vrije tijd had, ging ik elke week samen met mijn moeder boodschappen halen bij de Lidl. Haar favoriete supermarkt.
We werkten volgens een boodschappenlijstje en kwamen vaak met een volle winkelkar naar buiten. De schade: Minder dan €50,- weekboodschappen voor een gezin van 4. Dat loont zich best! Dacht ik nog. Ergens vond ik het ook een gezellig uitje.

Lees ook: Goedkope winkels in Nederland die je nog niet kende! 

Waarom ik nooit meer boodschappen bij de Lidl doe

En hoezeer ik ook met nostalgische liefde terug denk aan het makkelijke leven en de moeder-dochter uitjes aan de Lidl, moet ik toch iets bekennen. Ik ga nooit, maar dan ook nooit meer boodschappen halen bij de Lidl. Waarom? Daar heb ik eigenlijk twee redenen voor. Ten eerste ben ik erg gevoelig voor de ambiance die soms in een Lidl winkel hangt, om het maar even netjes uit te drukken. De dichtstbijzijnde Lidl ligt op een woon- en klusboulevard. Je kunt je wel voorstellen dat het er altijd onwijs druk is. Mensen die het gangpad blokkeren, veel herrie, wilde taferelen en je kunt de producten niet fatsoenlijk bekijken door de drukte. Op deze manier vergeet ik de helft van de boodschappen mee te nemen en kan ik me niet concentreren op mijn bespaarplan. Dat is zonde.

Voor de prijs hoef ik niet meer naar de Lidl

Ook voor de goedkope boodschappen hoef ik niet meer naar de Lidl. De prijzen zijn in 10 jaar zodanig gestegen, dat het voor mij niet meer interessant is. Sterker nog; Ik heb zelfs een aantal Lidl producten ‘betrapt’ die duurder zijn dan het A merk. De omgekeerde wereld! Je bent naar mijn mening veel goedkoper uit als je de aanbiedingen in de gaten houdt en het B en C merk bij de Albert Heijn of Jumbo koopt.

Waar doe ik mijn boodschappen?

Mensen die bij de grens wonen hebben geluk, want daar zijn de boodschappen veel goedkoper! Ik ga vaak naar een Aldi filiaal in een rustig dorpje over de grens in Duitsland. Er is vaak niemand te bekennen in de gangpaden én de boodschappen schelen soms wel de helft dan in de Nederlandse supermarkt! Hier kun je nog voor €50,- met een volle boodschappenkar naar buiten lopen! Mijn wekelijkse boodschappen haal ik bij de Albert Heijn. Ik heb gemerkt dat je met stapelkorting, hamsteren en route 99 acties best goedkoop uit kunt zijn! Lang houdbare producten koop ik van het B- of C merk. Daarnaast hou ik de folders goed in de gaten, ga ik naar de markt om goedkoop groente te halen én struin diverse supermarkten af voor de aanbiedingen. Soms koop ik een too-good-to-go box. Met een beetje creativiteit en een plan kun je onwijs veel besparen op de boodschappen! Het geheim voor besparen op de boodschappen ligt bij het kijken en vergelijken. Elke week weer opnieuw. De bovenste alineas zijn een schets van mijn persoonlijke ervaring en mening met Lidl. Ik spreek niet voor anderen. Mocht jij jouw boodschappen graag bij de rustige Lidl in de buurt halen, en daar goedkoop uit zijn, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Kortingscodes en Aanbiedingen

Dit is een selectie van kortingen die altijd geldig zijn op een eerste bestelling of aankoop in de webshop. Deze zal ik regelmatig voor jullie updaten!

Food

Hello Fresh: €45,- korting op je eerste 3 boxen (wekelijks opzegbaar)

Uber Eats: €15,- korting bij een bestelling van €20,- | Kortingscode: eats-tijqglx3ju

Online Sales & Webshops

Otrium: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: REFAR9V7AJ8AR

Veepee: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: A0F843B8

Deze kortingen en aanbiedingen worden regelmatig geüpdatet. Zo houden we de pagina relevant en blijven de kortingen bruikbaar voor jullie. Ook een leuke korting gezien? Stuur dan even een mailtje naar info@budgetella.nl. Ik wens jullie alvast veel shopplezier!

* Deze blog bevat affiliatie links

Recent Posts