Waarom ik nooit meer Boodschappen bij de Lidl doe!

Tijden veranderen en daarmee ook het aanbod en de prijzen in de supermarkt. Als tiener zijnde was ik vaak vrij. Uitstel van schoolexamens, tussenjaar, eerder klaar met stage, inbetween jobs en eigenlijk best veel legit excuses om ‘lekker van het leven te genieten’. Omdat ik zoveel vrije tijd had, ging ik elke week samen met mijn moeder boodschappen halen bij de Lidl. Haar favoriete supermarkt.

We werkten volgens een boodschappenlijstje en kwamen vaak met een volle winkelkar naar buiten. De schade: Minder dan €50,- weekboodschappen voor een gezin van 4. Dat loont zich best! Dacht ik nog. Ergens vond ik het ook een gezellig uitje.

Lees ook: Goedkope winkels in Nederland die je nog niet kende! 

Waarom ik nooit meer boodschappen bij de Lidl doe

En hoezeer ik ook met nostalgische liefde terug denk aan het makkelijke leven en de moeder-dochter uitjes aan de Lidl, moet ik toch iets bekennen. Ik ga nooit, maar dan ook nooit meer boodschappen halen bij de Lidl. Waarom? Daar heb ik eigenlijk twee redenen voor. Ten eerste ben ik erg gevoelig voor de ambiance die soms in een Lidl winkel hangt, om het maar even netjes uit te drukken. De dichtstbijzijnde Lidl ligt op een woon- en klusboulevard. Je kunt je wel voorstellen dat het er altijd onwijs druk is. Mensen die het gangpad blokkeren, veel herrie, wilde taferelen en je kunt de producten niet fatsoenlijk bekijken door de drukte. Op deze manier vergeet ik de helft van de boodschappen mee te nemen en kan ik me niet concentreren op mijn bespaarplan. Dat is zonde.

Voor de prijs hoef ik niet meer naar de Lidl

Ook voor de goedkope boodschappen hoef ik niet meer naar de Lidl. De prijzen zijn in 10 jaar zodanig gestegen, dat het voor mij niet meer interessant is. Sterker nog; Ik heb zelfs een aantal Lidl producten ‘betrapt’ die duurder zijn dan het A merk. De omgekeerde wereld! Je bent naar mijn mening veel goedkoper uit als je de aanbiedingen in de gaten houdt en het B en C merk bij de Albert Heijn of Jumbo koopt.

Waar doe ik mijn boodschappen?

Mensen die bij de grens wonen hebben geluk, want daar zijn de boodschappen veel goedkoper! Ik ga vaak naar een Aldi filiaal in een rustig dorpje over de grens in Duitsland. Er is vaak niemand te bekennen in de gangpaden én de boodschappen schelen soms wel de helft dan in de Nederlandse supermarkt! Hier kun je nog voor €50,- met een volle boodschappenkar naar buiten lopen! Mijn wekelijkse boodschappen haal ik bij de Albert Heijn. Ik heb gemerkt dat je met stapelkorting, hamsteren en route 99 acties best goedkoop uit kunt zijn! Lang houdbare producten koop ik van het B- of C merk. Daarnaast hou ik de folders goed in de gaten, ga ik naar de markt om goedkoop groente te halen én struin diverse supermarkten af voor de aanbiedingen. Soms koop ik een too-good-to-go box. Met een beetje creativiteit en een plan kun je onwijs veel besparen op de boodschappen! Het geheim voor besparen op de boodschappen ligt bij het kijken en vergelijken. Elke week weer opnieuw. De bovenste alineas zijn een schets van mijn persoonlijke ervaring en mening met Lidl. Ik spreek niet voor anderen. Mocht jij jouw boodschappen graag bij de rustige Lidl in de buurt halen, en daar goedkoop uit zijn, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Kortingscodes en Aanbiedingen

Dit is een selectie van kortingen die altijd geldig zijn op een eerste bestelling of aankoop in de webshop. Deze zal ik regelmatig voor jullie updaten!

Food

Hello Fresh: €45,- korting op je eerste 3 boxen (wekelijks opzegbaar)

Uber Eats: €15,- korting bij een bestelling van €20,- | Kortingscode: eats-tijqglx3ju

Online Sales & Webshops

Otrium: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: REFAR9V7AJ8AR

Veepee: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: A0F843B8

Deze kortingen en aanbiedingen worden regelmatig geüpdatet. Zo houden we de pagina relevant en blijven de kortingen bruikbaar voor jullie. Ook een leuke korting gezien? Stuur dan even een mailtje naar info@budgetella.nl. Ik wens jullie alvast veel shopplezier!

* Deze blog bevat affiliatie links

Delen:

22 Reacties

 1. Loes
  21 februari 2020 / 12:00

  Ik ga zelf wekelijks naar Lidl en Dirk. Plus, Albert Heijn en Jumbo sla ik juist bewust over. Die zijn vaak voor de producten die ik koop duurder of verder weg. Voor groenten, sambal, eieren, aardappelen en soms ook vlees ga ik naar de Turkse supermarkt of toko. Zo zie je maar weer dat iedereen een ander bespaarplan kan hebben en op andere dingen let.

  Die nostalgie herken ik ook van het boodschappen doen met mijn moeder bij de Lidl. Alleen toen heette het nog Basismarkt.
  Een vriendinnetje zei een keer dat haar ouders weigerden om ook maar daar naar binnen te gaan. Dat vind ik nog steeds belachelijk. Ik ben er verder niet op in gegaan omdat ik me er dood aan ergerde.

  • Ingrid
   18 juli 2021 / 21:16

   Als je weinig bij AH komt is het idd duurder denk ik, al vind ik de Aldi en de Deka markt niet veel goedkoper dan de AH.
   Als je bij de AH vaak boodschappen doet en je gebruikt hun app krijg je vaak kortingen op producten die je er regelmatig koopt + 5 extra kortingen in de Bonusbox elke week.
   Wat wel echt veel duurder is ij de AH zijn was en schoonmaak producten vooral van het A merk. die haal ik bij de Trekpleister of Action.

   • Bubbelientje
    3 augustus 2021 / 13:05

    Tip; bij de Dirk zijn de Ariel wasverpakkingen vaak 5 voor 10. Dat is dus 2 euro per stuk.
    Doe er je voordeel mee!

 2. 22 februari 2020 / 08:58

  Wij deden altijd boodschappen bij Lidl, maar sinds kort is er een Aldi geopend bij ons in de buurt. Hiernaast zit een Etos en een Albert Heijn XL. Bijna alle boodschappen halen wij bij Aldi en wij zijn nu vele malen goedkoper uit dan toen we nog bij Lidl boodschappen deden. Groente en fruit van lidl vind ik trouwens nog wel beter dan die van elke andere supermarkt.

 3. 22 februari 2020 / 12:12

  Zelf ben ik ook absoluut geen fan van de Lidl vanwege de drukte etc. Maar de groente en fruit vind ik wel echt heel erg chill en goedkoper dan de Jumbo of Ah.

 4. Yolanda
  20 maart 2020 / 01:30

  Heel handig en voordlig izs het om je boodschappen online bij Pic Nic te bestellen!
  Vanaf€25,00 worden de boodschappen gratis thuisbezorgd!

 5. Katja
  27 maart 2020 / 22:43

  Zeer grote fan van Lidl in Brecht ( België). De gangpaden zijn er 3 meter breed, mooi aanbiedingen via hun handige app. Nette winkel en prijzen zijn goedkoper dan bij de andere supermarkten in de buurt.

 6. Vivian
  26 april 2020 / 22:41

  Ik ga graag om boodschappen bij de Lidl. Ik ga in Vlissingen naar de Lidl. Deze is erg fijn en ruim opgezet. Bij de Jumbo haal ik bepaalde artikelen die ze bij de Lidl niet hebben. Ik ben voor de week boodschappen voor een gezin van 3 personen ongeveer €65,00 kwijt. En wij eten heel veel fruit en groenten.

 7. astrid
  10 mei 2020 / 09:40

  Ik ben alleen en woon in een dorp met nog 1 grote supermarkt de Deen genaamd. De folder bekijk ik en maak hier dan het weekplan van voor de maaltijden. Ook hebben ze hier het huismerk en het C merk. Ik bekijk dus niet al die folders van andere supermarkten en dat scheelt heel veel tijd. Tijd die ik nu gebruik om lekker in mijn tuin te zitten met een leesboek

  • Nolly Kozijn
   25 januari 2021 / 20:31

   Ook ik haal alles bij Deen, wordt er in mijn scootmobiel heel lief geholpen en ik vind de prijzen nog wel meevallen.

   Er zijn hier heel veel supermarkten, maar daar wordt ik niet zo fijn geholpen en ik kan bijna nergens zelf bij.

   Dus is er voor mij maar 1 winkel het allerfijnst om te kopen: DEEN

 8. Marion
  14 mei 2020 / 22:08

  Ik haal vooral de biologische producten bij de Lidl, dat scheelt een hoop. Ook groente en fruit zijn de moeite waard. Kant en klaar koop ik sowieso niet, dit bespaart het meest. In Alkmaar is een ruime, lichte Lidl, daar is het boodschappen doen echt geen straf.

 9. Samantha
  10 juni 2020 / 17:12

  De reden dan lidl duurder is dan een Nederlandse supermarkt is omdat het import is uit duitsland en in duitsland zijn de regels strenger betreft voedselkwaliteit.
  En dat proef je.
  Vergelijk maar met vlees; de biefstuk van de lidl smaakt zoals in het restaurant en de nederlandse biefstuk is daarentegen vrij smaakloos.
  Pak de paprika; paprika uit de nederlandse supermarkt is net plastic vergeleken met die van lidl.

  Noorwegen is helemaal top aan producten, maar die zijn ook superstreng naar het voedselwaar: dan betaal je ook een top prijs: €2,50 voor een prei, €3,50 voor melk.
  Noren zelf zeggen het eten van noorwegen te missen als ze in buitenland zijn.
  De ketchup is echt heerlijk uit noorwegen, heinz is dan plots bittere zooi.

  Het is een afweging vind ik, goede kwaliteit of goedkoop? Ik ga voor smaak, lekker. Ik raak teleurgesteld in de biefstuj van albertheijn, maar die van lidl hmmm waarom zou ik naar een restaurant gaan voor biefstuk?

  • T
   29 juni 2021 / 11:57

   Nja, Noren voeren meer dan 75% van hun voeding in uit het buitenland, dat vind ik nou toch niet bepaald een referentie hoor!

 10. Evie Meij
  26 juni 2020 / 09:10

  Ik woon in Middelburg NL.
  Ik ga vaak naar de Aldi in Oost-Souburg als ik kan. Vind het fijn om daar mn vlees te kopen en daar is al een tijdje een buitenlandse toko die goed vlees verkoopt. Hij heeft ook een zaak in Goes.
  Eens in de zoveel tijd haal ik vlees daar. Moet het meteen bereiden of anders in de Vriezer doen. Zit geen troep in, wat je bij een Supermarkt wel hebt.
  Action haal ik floeibare wasmiddel voor de bonte was.
  En ook voor de wc citronela.
  Jumbo is goedkoper met Citronela allesreiniger 0.60 cent.
  Maar vandaag ga ik naar de Lidl voor wat ze in de aanbieding hebben met de ep.
  Verder haal ik bij de Jumbo Middelburg Zuid. Dit is voor mij het dichtste bij. Doe alles op de fiets.

 11. Evie Meij
  26 juni 2020 / 09:16

  Soms als ik bij de Action ben kijk ik in de folder van AH die zitten in 1 pand in het Centrum. En vergelijk ik aanbiedingen. Vaak haal ik diepvries groenten dat is goedkoper. En bederft minder snel.
  Ik leef alleen maar heb minimaal 1x per week mn Dochter en Vriend te eten.
  Ik kook dan extra en heb dan 2x in de week lekker eten.

 12. 6 juli 2020 / 15:47

  Ik doe altijd mijn boodschappen bij de Albert Heijn (of nouja, ik bestel het online), groente & fruit komt meestal van de markt/boer en vlees komt van de slagerij/slachterij (dit scheelt geld en is veel lekkerder vlees).

 13. Rianne
  9 juli 2020 / 07:57

  Ik haal mijn vlees bij een Turkse slager, dit vlees is lekkerder en niet ingespoten met water of andere troep. Voor dingen zoals tandpasta waarvan ik maar paar merken fijn vind houd ik de reclames in de gaten. De rest van mijn boodschappen haal ik voornamelijk bij de jumbo. Als ik boodschappen doe neem ik een rekenmachine mee zodat ik bijvoorbeeld stuks prijzen kan uitrekenen en om bij te houden voor hoeveel geld ik in mn karretje gooi.

  • Johanna
   11 oktober 2020 / 13:19

   Rianne, gaat niet overal op. Mijn kipdijbeenfiletjes van de Turkse winkel lagen te pruttelen in het water. Nooit meer genomen.

 14. hillewaere rudi
  16 juli 2020 / 21:43

  ik ga elke week naar de lidl

 15. Bernard
  28 juli 2020 / 12:56

  De Lidl hun groente en fruit vind ik ronduit niet goed. Dat ze er jaarlijks prijzen mee winnen zegt me niets. Heb het eens na gevraagd hoe dit kan. Het antwoord, Ze keuren het zelf dacht ik in een bepaalde periode in het jaar. Tja hoe betrouwbaar is dat. Ik let erg op de bonus aanbiedingen van AH en dan kan je echt geld besparen door voorraad in te slaan. Er is wel een must natuurlijk, en dat is dat je er het geld voor moet hebben en dit ook niet nodig moet hebben. Anders werkt dit niet. Wat groente betreft vind ik de AH wel aardig. En wat fruit betreft is de kwaliteit in elke winkel niet constant. Wel logisch omdat het steeds ergens anders weg komt.

 16. Chris
  14 september 2020 / 11:18

  Er is nog een andere reden om geen boodschappen te doen bij Aldi en Lidl.
  Er zijn documantaires beschikbaar waar men laat zien hoe deze prijskrakers mn Lidl onderhandelt over de prijsstellingen
  Gaat de producent niet accoord dan vind je bij Lidl een soortgelijke verpakking die ze elders goedkoper laten produceren.
  Zo hebben ze al heel wat kleine bedrijven stuk laten lopen.
  Kaas stroop brood en de laatste hit zijn hun prijskrakers met merkartikelen waarmee ze ook weer concurrenten onderuit halen.
  Eerlijk si eerlijk; ook ikzelf winkel daar omdat het eenvoudigweg anders budgettair niet haalbaar is.

 17. Sander
  2 augustus 2021 / 22:51

  Ik doe juist online de boodschappen, dit omdat ik winkelen een noodzakelijk kwaad vind. Daarnaast heb ik gemerkt dat 2x per maand boodschappen doen online mij meer rust geef en minder aankopen op het laatste moment (impuls aankopen dus)

  Het is wel even wennen en inschatten maar ik ben nu juist goedkoper uit dan een jaar terug.
  De meeste boodschappen doe ik bij Jumbo, aangevuld met Pic Nic vanaf 35 euro gratis bij ons in Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *