Waarom we allemaal ons haar verkeerd wassen!

wassen

Het wassen van ons haar brengt bij velen hun eigen ritueel met zich mee. We maken het nat onder de douche, wassen het met shampoo om vervolgens conditioner er in te smeren. Maar laat dit nou juist dé foute manier zijn om ons haar te wassen. Ik ga je vertellen hoe dit wel moet!

Herken je het gevalletje ‘zwaar futloos haar’ als je zojuist je haar gewassen en gevoed hebt? Vooral bij mensen met fijn haar is dit de case. Can i get an amen in here? Dat zou eigenlijk anders moeten, en dan wel met reverse shampooing / reverse washing

Reverse shampooing / reverse washing

Zoals de naam al zegt; Je doet eerst conditioner in je haar, laat het in trekken, spoelt het uit en was je haar vervolgens met shampoo. Je ritueel doe je dus andersom. Normaal gesproken had ik altijd het idee dat de shampoo de conditioner uit je haar zou ‘weg wassen’, maar niks is minder waar!

Wat doet deze methode nu met je haar? Door alleen je haar uit te spoelen na het gebruik van conditioner, blijft er residu achter op je haar en of hoofdhuid. Dát maakt jouw haar zwaar, fijn en futloos. Als je vervolgens je haar met shampoo wast, wordt de residu eruit gewassen, maar de werking van de conditioner gaat niet verloren. Dat resulteert in meer volume in je haar, een schonere- en dus minder snel vette hoofdhuid, terwijl je haar toch gevoed blijft! Ideaal toch?

Mijn ervaring

Ik ben van nature echt een conditioner/masker/treatment vreter. En waste en voedde mijn haar via het vaste ritueel. Ik heb fijn dun haar, maar ik dacht dat mijn haar nooit zo zwaar was na een wasbeurt. Ik vond het eigenlijk wel prima zo. Nadat ik de reverse shampooing/ reverse washing methode had gebruikt voelde mijn haar totaal anders aan. Het was nog steeds gevoed, misschien iets minder glad, maar mijn hoofdhuid voelde erg schoon aan en ik had duidelijk wat meer volume in mijn haar – voor zover iemand met dun haar volume kan creëren haha! – Vanaf nu was ik mijn haar elke keer op deze manier!

Peachlife

3 Reacties

 1. 23 december 2015 / 07:27

  Haha, wat tof! Nu heb ik wel gehoord dat conditioner al hetgeen je op je haren smeert achteraf afstoot omdat het een beschermlaag maakt, dus ik weet niet of je shampoo dan nog wel zo goed werkt..?

 2. 23 december 2015 / 19:25

  Ik gebruik eigenlijk nooit meer conditioner, omdat ik anders te snel vet haar krijg. Ik gebruik zelfs alleen nog de shampoo van Guhl, speciaal voor vet haar. Ik stijl mijn haar altijd, dus daar worden ze gelukkig wel glad van! 🙂

 3. Ginis
  19 januari 2020 / 19:48

  Hangt ervan af welke conditioner men gebruikt.
  Ik leng mijn shampoo altijd aan met water, teveel shampoo is niet goed.
  Nadien masseer ik mijn haren aan de wortels in met keratine, niet uit te spoelen en dat geeft bij mij steviger en dikker haar, leg het in de plooi met mijn handen meestal.
  Soms kort drogen, niet heet, enkel aan de basis als ik het volumineuzer wil hebben.

  Vroeger had ik lange haren vol met krullen, dan zag je niet dat het dun was
  doch ik wou die krullen weg en toen bestonden die stylingsapparaten nog niet, dus steeds goed droog blazen en mijn dunne haren vielen toen minder op dan nu.
  Ben nog steeds benieuwd hoe je dit dan best oplost om toch sluike haren te verkrijgen zonder ze te beschadigen, als iemand me dit zou vertellen zou ik dit heel fijn vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *