Welke bikini past goed bij jouw figuur?


De zomer is in aantocht! Na perioden van slecht weer, hebben we dat zeker verdient. Ik kijk nu al uit naar die lange zomeravonden, lekker op strandvakantie gaan en barbecueën in de tuin. Voor al deze leuke activiteiten ben ik op zoek naar een mooie bikini om te dragen. Jij ook?

De zoektocht naar een goede bikini kan soms een dingetje zijn. Want wat staat leuk? Waar voel ik me comfortabel in? En wat past er bij mijn figuur? Dit heb jij je vast en zeker al afgevraagd. Daarom zocht ik inspiratie bij OTTO en geef ik stijladvies voor de bekendste lichaamsfiguren.

Appel figuur

Profiel: Korte dunne benen, voller bovenlichaam. Kies een hoog uitgesneden broekje. Dit zo creëer je optisch meer lengte in je bovenlichaam. Ga voor een dieren- of etnisch printje. Om een eventueel buikje te verhullen kies je een high waist broekje. Ook badpakken zijn ideaal voor het appel figuur!

 

Atletisch figuur

Profiel: Dun en sportief uiterlijk met kleine accenten op de vrouwelijke vormen. Ga met dit figuur voor een extravagante bikini. Een bandeau bikini doet het goed. Vooral met kwastjes, 3d-bloemetjes of franjes om extra volume in het topje te creëren.

 

Diamant figuur

Profiel: De schouders en buste zijn breder dan de heupen. Een broekje met felle print en een top in een neutrale kleur zal jou goed staan! Zo leg je de aandacht op je heupen en met een zwarte top lijkt de bovenkant van je lichaam kleiner waardoor jouw figuur optisch in balans komt. Ook een broekje met strikjes aan de zijkant maakt jouw heupen breder. Een heup ketting als beach-accessoire is ook erg leuk!

 

Peer figuur

Profiel: smallere schouders en buste, brede heupen en volle billen. Leg de nadruk op je bovenlichaam door bijvoorbeeld een bandeau of balconette bovenstuk te dragen. Hierdoor lijken je schouders breder. Ook hoog uitgesneden bikinibroekjes en een sarong zullen jou goed staan!

 

Zandloper figuur

Profiel: Brede schouders, smalle taille en brede heupen. Kies voor een halterbikini voor een sporty look. Ook een high waist broekje om de nadruk te leggen op jouw taille zal goed staan. Eigenlijk kun jij alle soorten bikini’s hebben. Ze staan stuk voor stuk goed bij jou!

De bovenstaande adviezen zijn slechts suggesties. Het is vooral belangrijk om te dragen waar jij je goed bij voelt. Ik heb een atletisch figuur, en mijn musthaves zijn bandeau bikini’s om het aan de bovenkant wat volumineuzer te laten lijken. Vooral de exemplaren met ruffles en franjes passen goed bij mijn figuur. Ook leuk: in week 23 en 24 krijg je bij OTTO 20% korting op strandmode. Als je nog op zoek bent naar een leuke bikini of badpak, dan kun je deze voordelig scoren! Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en ik wens jullie alvast erg veel zonnige dagen toe.

Recent Posts