Welke zwemkleding past bij jouw figuur?


Je denkt er misschien helemaal nog niet aan, maar voor je het weet komt de zomer er al weer aan. De zwemmode voor lente/zomer 2017 komen langzamerhand in de winkels. Heb je bijvoorbeeld de geweldige collectie van Anna Nooshin gezien bij de Hunkemöller?

Er is genoeg keus! Maar welke bikini of badpak laat jou lichaam nou extra goed uitkomen? Deze tips kunnen je helpen om de juiste zwemkleding uit te zoeken!

Recht figuur

Heb jij een smalle taille en wat minder grote borsten en heupen? Heb je een sportief en smal lichaam? Dan heb je een recht figuur. Waarschijnlijk wil je je vrouwelijke vormen dan iets meer benaderen. Daar zijn trucjes voor!

Kies voor een bikini topje met een beugel en licht push-upeffect. Hiermee vergoot je de focus op je borsten. Ook heel handig: kies voor een topje met schuine bandjes. Door te kiezen voor rechte bandjes benadruk je je rechte figuur. Dit kan dan een beetje flets overkomen. Door schuine bandjes en een goed printje op de bikini voorkom je dit. Fijn! Je kunt helemaal los gaan met je bikini.

Als onder stukje is het fijn om een wat smaller en korter broekje te kiezen. Hierdoor benader je je rondingen en maakt je dit gelijk sexier. Show them what you got!

Een badpak is niet aan te raden. Dit kan je lichaam platter laten lijken, terwijl dit misschien helemaal niet zo is. Een bikini laat jou lichaam wél mooi uitkomen!

https://www.instagram.com/p/BQsMtpagjGJ/?tagged=bikini

Appel figuur

Wanneer je een appelfiguur heb, heb je een wat mindere taille en bredere schouders en heupen. Waarschijnlijk wil je met je zwemkleding wat meer taille creëren maar je vrouwelijke vormen juist wél benadrukken.

Het beste voor jouw figuur is waarschijnlijk een donker badpak. Door een laag uitgesneden bovenkant hoog uitgesneden onderkant worden jouw vrouwelijke vormen benadrukt en wordt de focus weggehaald van je buik. Ook door de donkere kleur (voor bij zwart) wordt de aandacht weggetrokken van jouw buik. Let op! Koop het badpak niet te groot omdat je denkt dat dat je buik verbergt. Juist wanneer je voor een strak model gaat kunnen jouw rondingen heel goed uitkomen!

Wanneer je heel onzeker over je buik bent kun je ook kiezen voor een corrigerend badpak. Deze zijn vaak wel wat minder sexy helaas.

Kies liever niet voor een bikini met een laag broekje en een té klein topje. Hierdoor leg je de focus op de verkeerde punten van jouw lichaam, terwijl het zo mooi is! Wanneer je toch liever voor een bikini kiest, kies dan voor een topje dat groot genoeg is en een wat hoger broekje. Zo creëer je meer taille.

Zandloper figuur

Je hebt waarschijnlijk een smalle taille en je schouders en heupen zijn op elkaar af gestemd. Een heel fijn lichaam om te showen in een bikini óf badpak! Ben je toch wat onzeker over je ronde vormen? Dan kun je het beste gaan voor een high waisted bikini. Dit betekent dat je bikini broekje over de buik zit.

Je kunt ook kiezen voor een badpak. Met jouw rondingen staat dit waarschijnlijk heel mooi! Ook een monokini laat je lichaam goed uitkomen. Je laat net iets meer huid zien dan bij een gewoon badpak, dus net wat sexier ;).

 

Peer figuur

Bij jouw figuur heb je wat minder brede schouders, maar wel wat bredere heupen. Om je lichaam meer in balans te laten lijken wil je je bovenstuk benaderen en afleiden van je benedenstuk.

Kies het liefst voor een bikini met een opvallend bovenstuk. Je kunt eventueel kiezen voor een push-upeffect, maar dit hoeft niet. Het bovenstuk kan met een opvallende print of opvallende bandjes meer focus leggen op jouw borsten.

Het broekje wil je juist zo neutraal mogelijk houden. Kies voor een basic broekje in één kleur zonder te veel poespas.

Ook een badpak zal jou goed staan! Vooral wanneer het aan de bovenkant wat lager uitgesneden is zodat jouw bovenkant meer de focus krijgt.

Het belangrijkste is natuurlijk dat JIJ je er goed in voelt. Deze tips kunnen je helpen om de juiste bikini of badpak te vinden. Dit is alleen een richtlijn. Pas de zwemkleding altijd om te checken of het je lichaam écht goed laat uitkomen. Love your body!

Zijn jullie al klaar voor het zwemkleding seizoen? 😉

Door Letizia

Recent Posts