Hier moet je op letten als je een winterjas koopt


winterjas

September is de maand om op zoek te gaan naar een winterjas. Mocht je er een nodig hebben, is het natuurlijk wel belangrijk om een degelijk exemplaar te kopen. De mogelijkheden zijn divers en het aanbod is groot. Daardoor kun je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Wellicht heb je dan iets aan onze tips.

Elk seizoen heeft zijn kenmerken en temperatuurverschillen. In de zomer kies je voor een licht jasje van ademende stof, terwijl het in de winter juist belangrijk is om je warm in te pakken in een jas die goed isoleert. Zo kan de kou niet binnendringen en blijft het grootste gedeelte van jouw lichaam warm.

De parka jas

Welke jas is er nu het meest geschikt voor de koude dagen? Ik draag graag een manteljas, maar de jas die mij écht warm kan houden in de wintermaanden, is de welbekende parka jas! Een parka jas is een lange jas die over de heupen komt. Dit model is gevoerd, heeft een elastieken sluiting bij de polsen en winddicht. Je kunt de parka ook herkennen aan de gevoerde capuchon met een kraag. De laatste jaren kun je ook wat variatie vinden in de modellen. Zo zijn er ook korte en lange parka’s te vinden. Deze zien er ook warm en sportief uit, maar persoonlijk ben ik fan van het klassieke model. Hier beneden een aantal voorbeelden.

Bron: StyleItaly.nl 

Waar moet je op letten als je een winterjas koopt?

Het oog wil ook wat, maar tijdens de laatste winters heb ik gemerkt dat de jas vooral praktisch moet zijn. Daarom moet je op de volgende punten letten:

  • Heb je genoeg bewegingsvrijheid?
  • Is de jas warm genoeg?
  • Is hij winddicht?
  • Is de jas regen/sneeuwproof?
  • Van welk materiaal is de jas gemaakt?
  • Is de jas duurzaam?

Het is immers belangrijk dat een goede winterjas, heel wat jaartjes mee kan. Met een parka zit je wat dat betreft goed. Het model is tijdloos en de jas blijft lekker warm. Mijn parka jas gaat al 5 jaar mee. Dit was wat mij betreft een goede aankoop!

Recent Posts