Wooninspiratie: De Industriële look


industriële

De industriële woontrend heeft al vele huizen gevonden. En ook ik ben een trouwe aanhanger. Met hier en daar een paar industriële elementen geef ik mijn appartement een echt karakter. Het is alsof er een verhaal met het meubelstuk of element samenhangt. Daarom ga ik vandaag aandacht besteden aan deze mooie en originele woonstijl.

De industriële look gaat vaak gepaard met authentieke meubels, natuurlijke materialen en donkere en grijze kleuren. Ook kan er worden gekozen voor stalen kozijnen in plaats van de populaire aluminium- en kunststofkozijnen.

Grote fabrieken, veel staal en robuuste elementen. Het laat me denken aan de verlaten loodsen in het Duitse Ruhrgebiet. De stille getuigen in Manchester en spookachtige fabrieken rondom Luik. Deze plekken zijn prachtig om inspiratie op te doen. Wil je ook de industriële woonstijl in huis halen? Dan heb ik een aantal tips voor je:

Roest is hip!

IJzeren kastjes en rekjes zijn helemaal hip in de industriële woonstijl. En ze mogen er best afgeleefd uitzien. Sterker nog: Hoe meer beschadigt, hoe beter! Roest zorgt voor een mooi contrast in huis. Dit breekt een beetje de grijze sfeer.

Stoer en sober v.s. de Industriële look

De industriële look gaat vaak goed samen met stoer en sober. Deze woonstijl kent ook veel ruwe materialen en grijze kleuren. Ideaal om grote vazen in deze stijl aan te schaffen. Deze kun je goed combineren met jouw ijzeren meubels.

Stalen kozijnen voor binnen én buiten

Stalen kozijnen zijn hedendaags erg populair. Stalen kozijnen dienen perfect als scheidingswand tussen verschillende ruimtes. Ook als buitenkozijnen worden stalen kozijnen vaak ingezet. Deze kozijnen worden voorzien van goede isolatie en een zinklaag die de kozijnen beschermt tegen weersomstandigheden. Gebruik je de stalen kozijnen ook aan de buitenkant van de woning? Hou dan ook rekening met dit gedeelte van het huis. Stalen deuren passen wat beter in modernere tuin en setting dan bijvoorbeeld bij een rieten dak.

 

De lockerkast en het apothekerskastje

Kluisjes, oftewel lockerkasten zijn niet alleen voor op school, in de sporthal of op de werkplek. Ze worden in de industriële woonstijl ook vaak gebruikt als kledingkasten. Ze besparen ruimte en zien er stijlvol uit. Ook de vintage ouderwetse apothekerskastjes zijn niet weg te denken in een industrieel interieur. Je kunt deze vinden via Marktplaats, de verzamelaarsmarkten en de gespecialiseerde winkels.

Recent Posts