Zo doe je slim Boodschappen i.v.m. het Corona Virus


Gister bezocht ik vlak na de persconferentie van onze Min-Pres de Albert Heijn om de hoek. Niet omdat ik uit paniek spullen wilde inslaan. Ook niet omdat ik bang ben het Corona virus te krijgen en in thuisisolatie moet. Ik bezocht de supermarkt om een pak rijst te kopen. Dit had ik nodig voor het avondeten en ik was lichtelijk bang dat er kapers op de kust waren.

Wat ik daar aantrof vond ik niet normaal. Het was abnormaal druk voor een donderdagmiddag. Veel mensen kochten vanalles in bulk! Van WC papier tot droge bonen, Pastasaus en chips. Dozijnen melk gingen over de toonbank en ik moest 15 minuten wachten tot ik mijn rijst en een aantal andere producten kon afrekenen.

Hamster gekte

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar die gekte vandaag kwam. Het is niet zo dat de supermarkten gaan sluiten en dat Nederland zonder voedsel zit. Dat scenario lijkt met deze gebeurtenissen vrij onmogelijk. Toch is er altijd dat stemmetje dat zegt: je weet maar nooit. Het is in ieder geval niet aan te bevelen om als een gek te gaan hamsteren. Het is wel belangrijk om slim inkopen te doen.

Zo doe je slim boodschappen i.v.m. het Corona Virus

Als je net als ik vaak met budgetten en aanbiedingen bezig bent, dan heb je waarschijnlijk al een voorraad lang houdbare producten opgebouwd. Aankopen naar keuze moet je doen als de prijs laag is, niet wanneer je op dat moment iets nodig hebt. Zo kocht ik anderhalve week geleden 2,5 kilo kippendijfilet voor €11,-. Nu kan ik 2 personen 10x voorzien van een maaltijd. Koop je dagelijks je boodschappen? Laat dit dan een les voor je zijn. Voor nu kan ik je aanbevelen om je aan het normale boodschappenbudget te houden. Het is niet nodig om je voor te bereiden op een einde der tijden. I.p.v. verse producten ligt deze week de focus op lang houdbare producten. Denk hierbij aan diepvriesgroente, een extra pak rijst of spaghetti. Conserven uit blik kun je ook aanschaffen, maar maak het niet te bont. Niemand wil in een lege winkel terecht komen of ruzie maken om het kattenvoer.

Aanvullende tips

Omdat ik standaard lang houdbare producten op voorraad heb, heb ik gister maar voor €22,50 aan boodschappen gedaan. Dit is circa 65% van mijn weekbudget en kon zelfs geld besparen! Er is voor 14 dagen eten in huis. O.a. de volgende gerechten kun je maken met langhoudbare producten:

 • Chili con/sin carne met rijst (Stazak + Gehakt + Rijst)
 • Pasta gerechten (Ingevroren home made of glas pasta saus + Gehakt/kip + Pasta)
 • Noodles (Kip + Noodles + woksaus + bevroren groente)
 • Kip Tandoori (Kip + Knorr wereldgerecht + bevroren/ conserve groente)
 • Soep (uit vriezer of blik)
 • Pizza (zelf deeg maken + pastasaus + kaas + topping)
 • Stoofvlees met patat (uit vriezer)
 • Cake (zelf bakken)
 • Brood (uit vriezer of zelf bakken)
 • Pannenkoeken (zelf bakken)
 • Erwtensoep met rijst (uit blik)

Conclusie:

In de supermarkt hoef je geen extreme voorraden in te slaan. Wellicht 1-2 producten extra dan normaal als het je lievelingsproduct is. Focus op lang houdbare producten en kijk met welke voedingsmiddelen je meerdere gerechten kunt maken. Toppers zijn: rijst pasta, ketjap manis, strooikaas, meel, suiker, tomaten in blik, melk en eieren. Ga niet gek doen en denk aan de medemens. Probeer bij voorkeur met de zelfscanner of met pin te betalen. Was je handen meerdere keren per dag. Altijd bij binnenkomst in huis.

Budget Updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts