Zo hoef je niks bij te betalen op de jaarafrekening!


Nu de winter weer is aangebroken zijn weer steeds vaker binnen en maken wij steeds meer gebruik van energie. We hebben vaker het licht aan, draaien de verwarming hoger, lange warme douches en we besteden meer aandacht aan warme maaltijden. De teller in je meterkast loopt sneller door en wellicht moet je aan het einde van het jaar bijbetalen op de energierekening. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Slechts een kwart van de Nederlandse huishoudens moet bij betalen zodra ze de jaarafrekening op de deurmat krijgen. Zorg dat jij niet bij die 25% hoort door gebruik te maken van deze handige tips:

Open de gordijnen

Bij zonnig weer, en dan met name in de winter, kun je gerust de gordijnen open maken. De zon brengt warmte naar binnen en op die manier hoef je s’ avonds wellicht niet de verwarming aan te zetten.

Plaats tochtstrips 

Check je ramen goed na of er ergens kou naar binnen glipt. Plaats zo nodig een tochtstrip. Deze kun je voor een paar euro bij de bouwmarkt kopen. Voor tochtende deuren kun je eventueel een tochtkussen neerleggen.

Zet s’avonds de thermostaat lager

Ga je naar bed? Zet dan gerust de thermostaat lager. Hiermee kun je tot wal 10% op je energierekening besparen. Zet hem niet hoger als het niet nodig is.

Investeer in een slimme meter

Het kost een beetje, maar dan heb je wel een goed overzicht op je energie verbruik. Informeer bij jouw energieleverancier naar de slimme meter.

Lees ook: 30 Supertips om te besparen op de energiekosten

Douch jezelf binnen 3-5 minuten

Spreek een douchetijd af met je gezinsleden. Binnen 3 minuten kun jij jezelf douchen. Werk met een alarm en je zult zien dat je hiermee flink kunt besparen op de energie kosten.

Ik hoop dat deze tips jou al een beetje op weg helpen. Als je bewust met energie omgaat hoef je niks bij te betalen op de jaarafrekening. Ik wens je veel succes!

Recent Posts