Zo houd je lipstick het de hele dag vol!


image-2017-10-16

Hi allemaal! Het ergste wat er kan gebeuren is dat je mooiste lipstick er na een paar uur al weer af is. Met deze tips kun je dat proces een paar uur uitstellen. 

Bij je budget lipstick kan het nog wel eens zo zijn dat de kleur snel van je lippen af slijt. Dit is heel vervelend, want de kleur is vaak heel mooi en hier wil je uiteraard de hele dag mee rondlopen. Gelukkig kun je er met deze tips voor zorgen dat je niet de hele dag voor de spiegel staat je lipstick bij te werken ;).

Zo houd je lipstick het de hele dag vol!

Stap 1. Scrub je lippen

Het begint natuurlijk zoals altijd met de verzorging van de lippen. Door je lippen te scrubben begin je met schone, goedverzorgde lippen. Doordat je ook al het vuil van je lippen scrubt, blijft de lipstick beter plakken op je lippen.

Stap 2. Breng foundation aan over je lippen

De foundation werkt als een hele lichte primer. Het zorgt ervoor dat de lipstick extra blijft plakken op de lippen. Daarnaast is het een hele goede manier om je lipkleur neutraler te maken. Dit zorgt ervoor dat de lipstick echt gaat spreken en niet van kleur veranderd door de kleur van jou lippen.

Stap 3. Lippotloot aanbrengen

Ik snapte eerst nooit waarom je dit zou aanbrengen. Ik dacht namelijk dat het alleen maar de kleur van de lipstick verpesten. Waar ik achter kwam is dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn! Je kunt natuurlijk een matching lippotloot kopen bij je lipstick, maar eigenlijk is elk lippotloot geschikt wat ongeveer dezelfde kleur heeft.

Net als je voor je foundation, is het belangrijk dat je een primer aanbrengt voor je lipstick. We hebben de foundation natuurlijk al aangebracht, maar dit zorgt dat het éxtra goed blijft zitten. Het lippotloot zorgt er namelik voor dat de lipstick op zijn plek blijft. Daarnaast is het lippotloot handig om een goede lijn om je lippen heen te zetten. Je kunt de vorm van je lippen veel beter bepalen met je lippotloot dan met je lipstick.

Stap 4. Overtollige lipstick verwijderen

Het klinkt misschien raar, maar wanneer je de lipstick hebt aangebracht is het het beste om er heel lichtjes met een tissue de overtollige lipstick weg te halen. Hierdoor haal je zelf al de lipstick weg die anders toch niet goed op je lippen zou blijven zitten.

Dit is het makkelijkste te doen door met je lippen op een tissue te ‘happen’. De tissue neemt dan de lipstick op die als het ware boven op je lippen ligt en niet echt in je lippen is ‘getrokken’.

Stap 5. Stain je lipstick

Waarschijnlijk heb je dit trucje met tissue en poeder al vaker gezien. Zo niet? Dan toch nog een foto omdat het oh zo goed werkt!

Voorkom lipstick afdrukken op je glas

En nog een laatste tip; wil je niet dat je glas/beker er zo uit komt te zien? Maak het randje van je beker een beetje nat op de plek dat je gaat drinken! Op deze manier blijft de lipstick niet plakken aan de beker en dus eerder op je lippen zitten!

Whoohoo! Op deze manier blijft je lipstick perfect zitten gedurende de dag. De kwaliteit van je lipstick is hierbij niet belangrijk, want met deze trucjes maakt je er zelf een high end lipstick van ;).

Recent Posts