Tot rust komen, zonder veel geld uit te geven? Het kan!


image-2017-06-10

De laatste maanden voor de zomervakantie kunnen aardig druk worden. Er moeten veel dingen voor de vakantie nog afgerond worden en stiekem ben je met je hoofd al helemaal met je hoofd op je vakantiebestemming. Dit kan zorgen voor extra druk en stress op de werkvloer en thuis. Het is daarom extra belangrijk dat je tijdens je vrije dagen extra rust pakt!

Tot rust komen hoeft niet te betekenen dat je gelijk veel geld uit hoeft te geven. Een massage kost snel al €40,- en als je je nagels laat doen kom je ook al snel op zo’n bedrag uit. Toch kun je voor een stuk minder geld ook gewoon ontspannen!

Tot rust komen, zonder veel geld uit te geven? Het kan!

1 – Neem een bad met bruisbal

Ga in bad met een lekker ruikende en mooi kleurende bruisbal. Bij de Lush zijn ze misschien iets duurder, maar dan heb je er ook wat aan. Focus je even op het heerlijke water en even helemaal niks doen. Je hebt ook bruiballen met lavendelgeur, waardoor je extra ontspant. Dan wel zorgen dat je niet in slaap valt ;).

2 – Kijk ASMR filmpjes

Sommigen vinden het super raar, anderen vinden het helemaal het einde! ASMR filmpjes zijn filmpjes waarbij je hersens door middel van geluiden en bewegingen ontspannen worden. Je kunt er een bepaald gevoel van krijgen, het ASMR gevoel, wat er voor zorgt dat je ‘kriebels’in je hoofd krijgt. Hetzelfde gevoel als bijvoorbeeld iemand aan je haar zit of je make-up doet. Helaas krijg niet iedereen dit, maar de filmpjes laten je nog steeds ontspannen!

3 – Koop een hoofdmassage spin

Het is algemeen bekend dat deze dingen een geschenk van God zijn. Zo lekker! Maar waarschijnlijk gebruik je het veel te weinig. Move over professionele massage, masseer jezelf!

4 – Neem een dagje voor jou en je partner alleen

Doe een dagje helemaal niks behalve leuke dingen met je partner, lekker eten en van elkaar genieten!

5 – Ga in de tuin liggen

Het weer laat het (zo af en toe) toe om ons lekker in de tuin te laten liggen! Maak gebruik van het lekkere weer.

6 – Ga uitgebreid koken

Als je uitgebreid aan het koken bent, raakt je even afgeleid van anderen dingen. Maak een heerlijk drie gangen menu voor jezelf en beloon jezelf daarna door alles zelf op te eten!

7 – Ga sporten, met beloning!

Veel sportscholen hebben vaak een sauna of stoombad. Ga je hoofd leegmaken tijdens een goede work out en beloon jezelf met een heerlijk bezoekje aan de sauna! Geen sauna? Wacht dan tot thuis en beloon jezelf met een lekker bad of hete douche.

8 – Zet harde muziek op

Zet je favoriete afspeellijst heel hard op en ga op in de muziek. Oh, en dansen is niet verboden ;).

9 – Doe iets helemaal in je eentje

Is er iets wat je normaal altijd met anderen doet? Doe dat nu een keer in je eentje! Een dagje shoppen of ergens uiteten (uiteraard binnen je eigen budget). Wie weet is het heel ontspannend!

10 – Laat je mobiel een dagje thuis

De grootste stresspost van ons allemaal. De telefoon! Laat hem een dagje of in ieder geval een tijdje thuis. Heb je hem naar echt nodig als je even boodschappen gaat doen? Waarschijnlijk niet, maar het ontspant je wel!

Zo zie je maar, er zijn genoeg dingen te doen met een klein of helemaal geen budget. Veel dingen kun je vanaf thuis al ondernemen, maar doe je waarschijnlijk (nog) niet. Ik zou zeggen: probeer het eens uit!

Recent Posts