Zo kun je het best je goedkope sieraden mooi houden!


image-2017-06-20

Low-budget sieraden kun je overal krijgen. Hoe meer sieraden hoe beter toch? Klopt! Maar hoe kun je die goedkope sieraden mooi houden? Deze tips helpen je!

Door de goedkope prijs, gaat de kwaliteit soms helaas verloren. We weten allemaal dat nep zilver en nep goud (helaas) afgeeft op de huid. Daarnaast slijten de sieraden snel. Super zonde als het leuke sieraden zijn. Gelukkig kun je zelf dus veel dingen doen om je goedkope sieraden mooi te houden!

Zo kun je het best je goedkope sieraden mooi houden!

Transparante nagellak

De nummer één tip als het aankomt op je goedkope sieraden mooi houden, de transparante nagellak! Elke vrouw heeft vast wel een topcoat of andere transparante nagellak in huis liggen. Gebruik je deze nou niet voor je nagels? Dan heb je nu alsnog een goed project! Wanneer je de sieraden (vooral ringen) namelijk bedekt met transparante nagellak, geven ze niet meer af! Daarnaast zit er een extra protectie laagje op de sieraden, dus zullen ze ook minder snel beschadigen. Als laatste zorgt het ervoor dat de sieraden een extra glimmend laagje krijgen, waardoor ze dus nog meer glimmen als je ze draagt. Top!

Geen aanraking met water

Vaak verkleuren de sieraden als ze in contact komen met water. Vermijdt dit dus zo veel mogelijk. In de zomer kan het nog steeds gebeuren, doordat je snel gaat zweten als je sieraden draagt. Ben je bang dat je sieraden gaan af geven? Zorg dat dat je ze in de zomer zo min mogelijk draagt.

Goed bewaren

Niet alleen water, maar ook zon kunnen de sieraden beschadigen. Het is algemeen bekend dat de zon voor verkleuring kan zorgen bij heel veel dingen, zo ook sieraden. Bewaar je sieraden dus op een droge en donkere plek.

Schoonmaken met afwasmiddel/tandpasta

Een trucje dat veel rond gaat op het internet is dat je sieraden goed kunt schoonmaken met afwasmiddel én met tandpasta. De afwasmiddel zou het vet verwijderen waardoor de sieraden weer meer gaan glimmen en tandpasta zou kleine beschadigingen opvullen. Of het echt werkt laten we in het midden, maar altijd het proberen waard toch? Oja, wel goed afdrogen daarna, want de sieraden kunnen natuurlijk niet zo goed tegen water ;).

Vrijhouden van parfum/crème

Parfum en crème kan er voor zorgen dat de sieraden beschadigen. Smeer/spray dit dus niet op de plekken waar de sieraden gaan zitten!

Zoals je ziet zijn er genoeg tips om je goedkope sieraden mooi te houden. Het kost allemaal een kleine moeite, maar het kan grote resultaten hebben voor je favoriete budget sieraden!

 

Recent Posts