Zo kun je Gratis Groente laten groeien in je Woonkamer!


Vandaag deel ik een super tip om geld te besparen. Ik doe dit al een tijdje met veel plezier, en het heeft me naast geld, ook al wat ritjes naar de groenteboer bespaard. Ik ga je vertellen hoe je zelf groente in je woonkamer kunt laten groeien. Dit is namelijk helemaal niet moeilijk én het duurt ook niet lang voordat je kunt oogsten.

Je kunt onwijs veel soorten groente thuis laten groeien. Kijk maar eens naar de jaarlijkse moestuintjes actie van Albert Heijn. Al moet ik zeggen dat ik daar niet zo’n fan van ben. In deze blog focus ik op een aantal groentes die een zelfde verzorging nodig hebben en die je binnen een paar weken al kunt oogsten. Nieuwsgierig? Ik vertel je hoe!

Van afval naar nieuwe groente

Heb je een heerlijke soep of salade met bleekselderij gemaakt? Gooi het afval niet weg. Hier bedoel ik het onderste stukje, oftewel ‘het kontje’ mee. Deze kun je namelijk gebruiken om een nieuwe bleekselderij te laten groeien. Binnen een paar weken kun je de nieuwe stengels oogsten en heb je dus gratis groente. Kun je oneindig oogsten? Nee. Want per keer wordt de oogst kleiner. Een derde of vierde oogst zit er misschien nog in. Het is een kwestie van proberen.

Zo ga je te werk met je groente

Ik leg het uit aan de hand van een bleekselderij. Als je een bleekselderij koopt, dan is dit meestal een bos. Snijd het onderste deel van de bleekselderij af zodat je de vorm van een roos hebt. Zie het bovenstaande voorbeeld. De roos van bleekselderij zet je in een bakje met lauw water. Ververs dit water om de paar dagen. Je zult zien dat er nieuwe stronkjes beginnen te groeien. Na ongeveer anderhalve week kun je het stronkje met wortels in de potgrond zetten. De bleekselderij groeit optimaal op een lichte plek zonder direct zonlicht. Na 2-3 weken heb je al een flinke plant.

groente

Dit kun je ook met andere groente doen

In deze foto kun je zien dat ik romijnse sla en paksoi heb geplant. Vooral sla groeit als een malle. Na 2 weken kun je vaak al oogsten! Dit zijn andere groente die je op precies dezelfde manier kunt laten groeien:

  • Krop sla (diverse soorten)
  • Lente ui
  • Bleekselderij
  • Paksoi
  • Prei
  • Venkel
  • Andijvie
  • Chinese kool
  • Savoije kool

Iedereen kan aan de slag met het maken van een moestuintje. Of je nou op vier hoog zit of een riante tuin hebt. Voor woonkamertuinieren heb je enkel een kweekpot of een langwerpige kweekbak nodig en wat potgrond.  Ik heb via deze wijze al veel groente mogen oogsten. Succes met tuinieren!

HELLO FRESH

Met deze link krijg je  €25,- korting op je eerste Hello Fesh box. Je kunt de box wekelijks opzeggen, dus als je het daarbij wil laten is het goed. Zo heb je al 3×2 = 6 porties voor €15,95 inclusief gratis verzending. Super leuk om eens uitgebreid te eten voor een leuk probeer prijsje!

UBER EATS

Via Uber Eats krijg je €15,- korting op je eerste bestelling van €20,-. Over goedkoop ‘uit eten’ gesproken! Download de app en voeg  Kortingscode: eats-tijqglx3ju toe aan het kopje Promoties in Mijn Account.

OTRIUM

Ken je sale website Otrium al? Hier kun je kleding van bekende merken met een hoge korting kopen. Leg voor minimaal €50,- in je winkelmandje en je krijgt €10,- korting met de kortingscode: REFAR9V7AJ8ARDeze korting geld voor je eerste bestelling.

VEEPEE

Veepee is een kortingswebshop met tijdelijk sales. Op=op, maar dat kan ook niet met de uitverkoopprijzen. Van kleding tot boodschappen.  Ook hier krijg je €10,- korting bij besteding van min €50,-. Je moet je aanmelden via deze kortingslink en bij het afrekenen de kortingscode BUDDY invullen. Inclusief gratis verzending.

*Deze blog bevat affiliate links

Recent Posts